Državljanin BiH uhapšen, za Crnogorcem raspisana potjernica

Drama u Hercegovini: Bježali od policije pa u autu ostavili 60 kilograma droge

Hronika28.08.18, 18:06h

Drama u Hercegovini: Bježali od policije pa u autu ostavili 60 kilograma droge
Operativnim saznanjima policija je došla do Milićevića, kojeg je lišila slobode, a za Crnogorcem je raspisana potjernica

 

Gatačka policija je u ponedjeljak, u ranim jutarnjim časovima, osujetila nedozvoljenu trgovinu 73 pakovanja marihuane, koja je najvjerovatnije na područje gatačke opštine stigla iz pravca Crne Gore, a bila povezena u pravcu Zvornika, za šta su osumnjičeni Zvorničanin Marko Milićević (25) i Crnogorac V.Č.

 

Milićević je uhapšen, a za Crnogorcem se se još traga i raspisana je potjernica.

 

Njih dvojica su uspjeli pobjeći policiji na putu Gacko - Foča, jer su, nakon što su ugledali policajce, okrenuli automobil folksvagen pasat nazad prema Gacku i ostavili ga u selu Miholjače.

 

Kada je policija stigla do Miholjača, vozač i suvozač su već bili u bjekstvu, pa je policija pronašla napušten automobil, u kojem su pretresom pronašli 73 celofanska pakovanja droge.

 

"S obzirom na operativna saznanja da se automobil koristi za prevoz droge, policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge PU Trebinje su izvršili pretres, prilikom čega su pronađena 73 celofanska pakovanja zeljaste biljne materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu, a koja su bila upakovana u tri vreće - dvije jutane i jednu platnenu", saopšteno je kratko u Policijskoj upravi Trebinje.

 

Daljim rasvjetljavanjem događaja policijski službenici su stekli osnov sumnje da su počinioci krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga lica M.M. iz Zvornika i V.Č., državljanin Republike Crne Gore, protiv kojih će Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nakon kompletiranja predmeta.

 

Operativnim saznanjima policija je došla do Milićevića, kojeg je lišila slobode, a za Crnogorcem je raspisana potjernica.

 

Nezvanično se saznaje da droga još nije izvagana, ali se pretpostavlja da je u pitanju oko 60 kilograma marihuane, jer je svako pakovanje teško nešto manje od jednog kilograma.

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!