Riješite se nametnika

Kako se otarasiti mrava na prirodan i siguran način?

Auto & Dom27.08.18, 20:44h

Kako se otarasiti mrava na prirodan i siguran način?
Mravi ne podnose ni miris cimeta, nane, bibera... Efektan organski repelent je i talk. Ako živite u kući, pospite puder oko temelja, a sličan efekat imaće i boraks, sumpor u prahu i ulje karanfilića

 

Ukoliko ste imali nesreću da vam se u domu nastane mravi, probajte da ih ne istjerujete otrovima.

 

Doskočite im prirodnim putem, a jedan od njih je da nekoliko dana zaredom prskate mjesto gdje ste primijetili ove nezvane goste tečnošću napravljenom od vode i alkoholnog sirćeta (razmjera 3:1) ili vode i limunovog soka. Komade limunove kore postavite svuda gdje su uljezi viđeni.

 

Mravi ne podnose ni miris cimeta, nane, bibera... Efektan organski repelent je i talk. Ako živite u kući, pospite puder oko temelja, a sličan efekat imaće i boraks, sumpor u prahu i ulje karanfilića. Na meti mrava mogu da budu brašno, šećer i paprika, pa ove namirnice čuvajte u plastičnim kutijama, a u kuhinjske ormariće stavite vrećice žalfije, štapiće cimeta ili karanfilić.

 

 

(Novosti, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!