Koga neće biti u novim epizodama?

Najesen počinje snimanje novih epizoda serije 'Lud, zbunjen, normalan', ali bez jednog od glavnih glumaca

Mediji27.08.18, 19:48h

Najesen počinje snimanje novih epizoda serije 'Lud, zbunjen, normalan', ali bez jednog od glavnih glumaca
Do sada je snimljeno 11 sezona popularnog sitkoma „Lud, zbunjen, normalan“ na čelu s popularnim dvojcem, scenaristom Feđom Isovićem i rediteljem Elmirom Jukićem

 

Nakon što je nedavno objavljeno da će se najesen snimati nove epizode megapopularne serije „Lud, zbunjen, normalan“, te da jedan od glavnih likova Senad Bašić napušta ovaj projekt, on se oglasio i objasnio razloge svoje odluke. 

 

Kako je kazao za Avaz, u novih 36 epizoda neće biti Faruka.

 

- Prije dvije godine Nova TV je dolazila da naruči 36 epizoda, da bi ih bilo ukupno 300. Onda sam ja sam tražio od izvršne produkcije da dođe do promjene teksta ugovora za tih novih 36 epizoda, kako bih imao zakonom regulirano 50 godina barem neko od eksploatatorskih prava. Ipak, nije bilo volje da se išta mijena - pojašnjava Bašić.

 

Zbog toga što nije bilo volje, ističe, odlučio je donijeti konačnu odluku.

 

- Zbog toga što nisu htjeli da se išta mijenja u odnosu na prethodne ugovore donio sam odluku da više ne radim 'Lud, zbunjen, normalan' - iskren je Bašić.

 

Iako je bio na porodičnom odmoru u Njemačkoj, popularni glumac je iskoristio priliku i ostatku ekipe poželio sreću.

 

- Želim autorskoj, glumačkoj, producentskoj, tehničkoj ekipi da s novim epizodama naprave još veći uspjeh nego što je do sada bio - poručio je Bašić.

 

Scenarista Feđa Isović je također potvrdio ove navode te je otkrio detalje koji će publiku vjerovatno iznenaditi, ali i povratak određenih likova.

 

- Bit će vremena da pričamo o podjeli, nekad drugi put. Promjene će se svakako desiti, a vjerovatno i novitet da Senad neće igrati - rekao je Isović.

 

Do sada je snimljeno 11 sezona popularnog sitkoma „Lud, zbunjen, normalan“ na čelu s popularnim dvojcem, scenaristom Feđom Isovićem i rediteljem Elmirom Jukićem. Iz sezone u sezonu mijenjali su se likovi, a ostajala su tri glavna, Izet Fazlinović, kojeg glumi Mustafa Nadarević, Faruk, čiji lik je utjelovio Senad Bašić, i Damir, kojeg igra Moamer Kasumović.

 

Dok se Faruk povlači iz uspješnog projekta, vraćaju se Čombe i Šefika, koje tumače Miraj Grbić i Jasna Žalica.

 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!