U toku završne pripreme

Sajam šljive u Gradačcu obilježava 50 godina postojanja, već počelo ocjenjivanje žestokih pića i rakija

Biznis Klub25.08.18, 15:08h

Sajam šljive u Gradačcu obilježava 50 godina postojanja, već počelo ocjenjivanje žestokih pića i rakija
U godini kada obilježavamo jubilej 50 godina postojanja ove sajamske manifestacije očekujemo dolazak 320 izlagača iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona, kaže Šabanović

 

 

U firmi Gradačački sajam vrše se završne pripreme za početak 45. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive koji će se održati od 29.08. do 01.09.2018. godine.

 

Postavljaju se štandovi i uređuju izložbeni prostori. Na Poljoprivrednom fakultetu u Sarajevu vrši se analiza kvaliteta prijavljenih prozvoda za dodjelu sajamskih medalja. Danas je na Poljoprivrednom gazinstvu „Krušik“ u Skugriću Donjem počelo ocjenjivanje kvaliteta žestokih pića i rakija a najbolje će trećeg dana Sajma šljive biti nagrađene medaljama.

 

- U godini kada obilježavamo jubilej 50 godina postojanja ove sajamske manifestacije očekujemo dolazak 320 izlagača iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona. Ove godine ćemo među izlagačima imati domaću firmu iz Gračanice koja će prezentovati sisteme za navodnjavanje te firme iz Zagreba i Šida koje se bave prozvodnjom ambalaže za voće i povrće. Na sjamu će biti predstavnici poljoprivrednih i proizvođačkih zadruga i otkupljivači voća i povrća, ističe Hašim Šabanović, direktor Gradačačkog sajma.

 

sajam-sljive-gradacac-2018

 

Na 45. Sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu predstavit će se dugogodišnji prijatelj ove manifestacije Petrokemija iz Kutine koja takođe obilježava jubilej 50 godina postojanja. Partner sajma je Grad Zagreb i Obrtnička komora koja će se predstaviti sa 11 firmi. Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo će se predstaviti sa 15 firmi a kolektivne izložbene štandove imat će i firme iz Posavskog kantona/Županije posavske i općine Srebrenik te članovi Udruženja poljoprivrednika Bosne i Hercegovine i FBiH.

 

- Vjerujemo da će učesnici i posjetioci biti zadovoljni sajamskom ponudom koju i ove godine prate brojni stučni i naučni sadržaji. Po prvi puta biće organizovan i međunarodni sajam pčelarstva, najavljuje direktor Šabanović.

 

Sajamske dane će pratiti bogat kulturno zabavni program a za goste, izlagače i posjetioce će biti organizovana i tradicionalna „Plava noć“.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!