VIDEO/ HRVATI ŠOKIRANI GOŠĆOM IZ KOMŠILUKA

'Ovo je Srbija, osjećam se kao svoj na svome': Došla na ljetovanje u Dubrovnik pa usred grada napravila...

Lifestyle24.08.18, 12:58h

'Ovo je Srbija, osjećam se kao svoj na svome': Došla na ljetovanje u Dubrovnik pa usred grada napravila...
- Ovo je srpski grad Dubrovnik. Osnovala su ga srpska plemena Travunjana, Zahumljana i Konavljana i dala mu ime Dubrava po gustoj, hrastovoj šumi - kaže izvjesna Vesna Pešić u videu dok hoda Dubrovnikom

 

 

 

Naravno da su nam svi gosti dobrodošli, neovisno koje su nacionalnosti. Kamo sreće da je i više Srba, Crnogoraca, Slovenaca na našem Jadranu i da troše i uživaju u našim ljepotama.


Međutim, doći u Dubrovnik, šetati Stradunom i nazivati taj grad srpskim i pozivati glasno na nova osvajanja i o tome postavljati videa na Facebooku dok ste u biseru hrvatskog turizma - prilično je odvratno, nepromišljeno i zlonamjerno, piše Slobodna Dalmacija.


Baš je to učinila izvjesna Vesna Pešić.

 
- Ovo je srpski grad Dubrovnik. Osnovala su ga srpska plemena Travunjana, Zahumljana i Konavljana i dala mu ime Dubrava po gustoj, hrastovoj šumi - kaže Vesna u videu dok hoda Dubrovnikom.

 


Objavila je još nekoliko postova:

 
- Pitaju me kako se osecam u Dubrovniku? KAO SVOJ NA SVOME! Ovaj grad osnovala su srpska plemena Travunjani, Zahumljani i Konavljani i dala mu ime Dubrava po gustoj hrastovoj šumi. U ovom gradu oduvek se govorio prvo srpski jezik, potom italijanski a onda u manjem broju neki ostali jezici. Naravno, o novokomponovanim jezicima nije bilo ni reći. Ovde je na srpskom jeziku srpske knjige štampala Srpska dubrovacka štamparija a najveći dubrovački pesnik beše Srbin Ivo Gundulic. (Konačno, ovde u ruci ja držim malu Vincansku boginju i roman ITAKE! Tu je i marama sa Vincanskim pismom. Moji pratioci svuda po svetu.) - napisala je na svom profilu.

 


Čak su joj i njeni sunarodnjaci pisali u komentarima da provocira.


"Dokon pop i ovce krsti. Bolje radite nešto korisno umesto što širite propagandu! Nepotrebo dižete tenzije! Ponašajte se kao turista, a ne kao provokator!", napisao joj je jedan 'Fejs' prijatelj, no ima i onih koji joj pišu: Vratit ćeš ti Vesna Dubrovnik svojoj matici

 
Status ove turistkinje se poput požara proširio mrežom, pa su i hrvatski građani komentirali: "Što reći o ovakvim “turistima”? Pa dokad će više izvirati ovakva gamad na obje strane?"

 

(Sl.Dalmacija/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!