FOTO/ TELEFON ZA ONE KOJI ŽELE SVE

Premijerno u BiH: Šta sve može novi Samsung Galaxy Note9?

Tehno23.08.18, 14:11h

 Premijerno u BiH: Šta sve može novi Samsung Galaxy Note9?
Sa cjelodnevnom baterijom, novim S pen-om i inteligentnom kamerom, Galaxy Note9 je telefon koji drži korak s užurbanim životima korisnika

 


Samo dvije sedmice nakon svjetske premijere u New York-u, nestrpljivo očekivani smartphone Samsung Galaxy Note9 predstavljen je danas bosanskohercegovačkoj publici u Sarajevu.


- Korisnicima je potreban telefon koji će moći pratiti njihov život u potpunosti i koji ih neće iznevjeriti, a to je definitivno Galaxy Note9. Upravo ovaj najnoviji Samsungov model donosi cjelodnevnu bateriju i mogućnost da na telefonu radite sve što je potrebno i igrate se, bez straha da će se baterija isprazniti, a mobitel ugasiti. Takođe, nova S pen olovka, sada sa podrškom Bluetooth tehnologijom donosi potpuno nov način korištenja, a uz pomoć inteligentne kamere uspjet ćete napraviti savršene fotografije. Serija Note je uvijek bila prepoznatljiva po svojoj vrhunskoj tehnologiji, na čemu se temelji i Galaxy Note9, jedini telefon koji može da prati užurbane živote svojih korisnika. Galaxy Note9 je namijenjen za one koji žele sve - izjavio je prisutnima Damir Uzunović, voditelj prodaje u odjelu telekomunikacija kompanije Samsung za BiH.


Tokom predstavljanja, predstavnici Samsunga podsjetili su na sve mogućnosti i inovacije koje nudi ovaj uređaj. Među njima svakako valja izdvojiti cjelodnevnu bateriju, koja zahvaljujući kapacitetu od 4000mAh korisnicima donosi mogućnost da koriste telefon cijeli dan za razgovor, pisanje, igranje igara ili gledanje filmova. Novi Note9 dostupan je u dvije verzije kapaciteta interne memorije, od 128 ili 512 gigabajta, a s mogućnošću ubacivanja microSD kartice, telefon može pohraniti i do terabajt podataka, za bezbrižno korištenje uz dovoljno prostora za omiljene fotografije, video-zapise i aplikacije.


Za kraj, Galaxy Note9 super moćan je pametni telefon s najnovijim procesorom izrađenim u 10-nanometarskoj tehnologiji, a podržava i prijenos podataka kroz mobilne mreže brzinom do 1,2 gigabita u sekundi, za besprijekoran streaming video-sadržaja i muzike, te preuzimanje datoteka bez usporavanja.


Nova S Pen olovka sada podržava Bluetooth Low-Energy (BLE), i donosi potpuno nov način korištenja Note-a. Sa samo jednim klikom, sada je moguće snimati selfije i grupne fotografije, prikazati slajdove, pauzirati i reproducirati video i još mnogo toga.


Uz Samsung Galaxy Note 9, dolazi i nova inteligentna kamera pomoću koje je moguće napraviti savršene slike. Uz objektiv s dvostrukim otvorom blende, koji se prilagođava svjetlosti kao i ljudsko oko bez obzira na uslove osvjetljenja, vrhunska kamera Galaxy Note9 donosi kristalno jasan snimak.


Galaxy Note9 ima najveći zaslon koji je ikada postojao na Note-u. Super AMOLED Infinity 6,4-inčni ekran pruža izuzetno impresivno multimedijsko iskustvo. Galaxy Note9 nadopunjen je stereo zvučnicima koji su podešeni pomoću AKG-a i imaju mogućnost da isporučuju Dolby Atmos® impresivni zvuk.


Galaxy Note9 pruža iskustvo na računaru sa Samsung DeX-om, koji donosi nove mogućnosti pretvaranja Note9 u pravo prijenosno računalo. To znači da korisnici mogu povezati telefon s monitorom i tastaturom i tako raditi na prezentacijama, uređivati fotografije i gledati omiljene emisije koje pokreće njihov telefon.


Osim Galaxy Note9, Samsung je premijerno u Bosni i Hercegovini prikazao i novi Galaxy Watch. Nova generacija pametnog sata bit će dostupna na bosanskohercegovačkom tržištu od 21. septembra, kod ovlaštenih Samsung partnera. Kupci koji žele među prvima kupiti ovaj uređaj, moći će izvršiti prednarudžbu u periodu od 31. augusta do 20. septembra. Podsjetimo, ovaj uređaj nudi dugo trajanje baterije, opcije za praćenje životnih navika, stresa, sna kao i mnoštvo mogućnosti prilagodbe dizajna željama korisnika. Moguće ga je uklopiti u svaki stil, s obzirom na to da dolazi u tri nove boje – srebrnoj, u verziji promjera 46 milimetara, kao i ponoćno crnoj odnosno boji starog zlata, u verziji promjera 42 milimetra.


Galaxy Note 9 bit će dostupan na bosansko-hercegovačkom tržištu, od sutra, 24. augusta, u ponoćno crnoj i ljubičastoj boji, kao i novoj oceansko plavoj boji s jedinstvenom žutom S Pen olovkom. Cijena Galaxy Note 9 sa internom memorijom od 128GB iznosit će 1.999 KM, dok će Galaxy Note 9 sa internom memorijom od 519GB koštati 2.469 KM. Takođe, Samsung Galaxy Watch bit će dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 699 KM za verziju promjera 46 milimetara, dok ona za 42-milimetarsku verziju iznosi 649 BAM.

 

 

(DEPO PORTAL/BLI8N MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!