VIDEO/ Zmaj jedan od najboljih na terenu

Hrvatski mediji oduševljeni igrom Hajrovića i 'prozivaju' Prosinečkog: E, to se zove 'lopta s očima'!

Sport23.08.18, 11:11h

Hrvatski mediji oduševljeni igrom Hajrovića i 'prozivaju' Prosinečkog: E, to se zove 'lopta s očima'!
Hajrovićev potez pokazao je svu raskoš njegova talenta i izvrstan pregled igre. Dinamova "osmica" bila je izuzetno opasna za domaćine i u nastavku susreta

 

Fudbaleri Dinama u Bernu su protiv favoriziranih Young Boysa remizirali rezultatom 1:1. Domaći su poveli već na samome početku pogotkom Mbabua, a u nastavku utakmice Dinamo je nakon početnoga šoka pohvatao konce i preuzeo kontrolu na terenu.

 

Dobra igra Modrih isplatila se u 40. minuti. Olmo je ukrao loptu Švicarcima na svojoj polovici, lopta je došla do Theophile-Catherinea koji dodaje Hajroviću, a Dinamov veznjak fantastično pronalazi Oršića koji se sjurio prema golu Young Boysa i lijepo plasirao u suprotni ugao za izjednačenje!

 

Hrvatski mediji puni su hvale za igru našeg ofanzivca. Sportske novosti u naslovu su sve objasnile: Fantastičan potez Dinamove "osmice" koji je oduševio navijače, Robert Prosinečki na ovo ne može ostati imun: E, to se zove "lopta s očima"!

 

- Hajrovićev potez pokazao je svu raskoš njegova talenta i izvrstan pregled igre. Dinamova "osmica" bila je izuzetno opasna za domaćine i u nastavku susreta. Prvo je u 56. minuti uputio opasan udarac s desetak metara iskosa, a zatim je u 60. minuti driblingom izbacio svog čuvara i fantastičnim udarcem pogodio stativu - hvale Hajrovića hrvatski mediji, uz dodatak:

 

- Ovaj bosanskohercegovački reprezentativac svojim se sjajnim igrama sve više nameće selektoru reprezentacije BiH Robertu Prosinečkom, a nastavi li s ovakvim igrama, nema sumnje da će priliku i dobiti.

 

 

 

(Sportske novosti, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!