možda niste znali

Da li smijete da koristite laptop u avionu?

Lifestyle22.08.18, 20:46h

Da li smijete da koristite laptop u avionu?
Kao i svi drugi elektronski uređaji, laptop mora da bude isključen tokom polijetanja i slijetanja
 
 
Na pitanje da li smijete da unesete laptop u avion, odgovor glasi: Da! Međutim, ima nekoliko stvari o kojima bi pritom trebalo da vodite računa.
 
 
Kada smijete da koristite laptop? 
 
Kao i svi drugi elektronski uređaji, laptop mora da bude isključen tokom polijetanja i slijetanja. Uz to, morat ćete da ga izvadite iz torbe ili zaštitne futrole prilikom bezbjednosne provjere prije ukrcavanja u avion. 
 
 
Da li se laptop može spakovati u prtljag i čekirati? 
 
Može, ali mora da bude potpuno isključen. Ukoliko laptop koristi gorivnu ćeliju za napajanje, morat ćete da ga ponesete u kabinu. 
 
 
Šta je sa baterijama? 
 
To da li litijumske baterije mogu ili ne mogu da putuju avionom zavisi od više faktora, pa je najbolje da provjerite kakva pravila važe u državi iz koje putujete i u koju dolazite. 
 
 
Rezervne baterije koje želite da ponesete u kabinu morate da zaštitite od kratkog spoja, tako što ćete ih na primjer staviti u posebnu plastičnu kesu. Isto pravilo važi i za eksterne baterije, ukoliko ih nosite.
 
(B92, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!