SLUČAJ U HADŽIĆIMA NIJE USAMLJEN

Apel porodiljama: U Sarajevu ordiniraju lažne patronažne sestre, pazite kome otvarate vrata!

Hronika21.08.18, 17:59h

Apel porodiljama: U Sarajevu ordiniraju lažne patronažne sestre, pazite kome otvarate vrata!
Neophodno je da patronažne sestre prije dolaska kontaktiraju porodilju telefonom... U protivnom, moguće je da se radi o lažnoj posjeti, upozoravaju iz Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS

 

 


Javna ustanova Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo moli porodilje da po dolasku patronažne sestre najprije traže od njih akreditaciju koja je izdata u pomenutoj ustanovi, jer na području Kantona Sarajevo rade "patronažne sestre" koje nisu ovlaštene za obavljanje kućnih posjeta.


- Ovom prilikom obavještavamo kako je potrebno da patronažne sestre ovog Zavoda prije dolaska kontaktiraju porodilju telefonom, saopćeno je iz pres-službe Kantona Sarajevo.


Ovdašnja javnost još je šokirana nedavnim slučajem, iz jula mjeseca, kada je žena, lažno se predstavlajući kao patronažna sestra, otela bebu bračnom paru iz Hadžića. Srećom, ova drama brzo je okončana i završila je bez posljedica po roditelje i bebu. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!