prilagodba potrebama građana

Praznični režim vožnje Grasa i dežure u domovima zdravlja

Hronika21.08.18, 08:10h

Praznični režim vožnje Grasa i dežure u domovima zdravlja
U domovima zdravlja cjelodnevne dežure, a KJKP Gras će u dane Bajrama pojačati saobraćaj prema gradskim grobljima Bare i Vlakovo

 

JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo zbog obilježavanja Kurban-bajrama u utorak će organizovati cjelodnevne dežure, od 7.30 do 20 sati - piše Oslobodjenje

 

Tako će Dom zdravlja Centar dežurati za općine Centar i Stari Grad, Dom zdravlja Novo Sarajevo dežuraće za općine Novo Sarajevo i Novi Grad, Dom zdravlja Ilidža dežuraće za općinu Ilidža, Dom zdravlja Hadžići dežuraće za općinu Hadžići, Dom zdravlja Vogošća za općinu Vogošća, a Dom zdravlja Ilijaš za općinu Ilijaš. Ambulanta porodične medicine Trnovo dežuraće za Trnovo. Dežura na ovom lokalitetu trajaće od 8 do 16 sati.

 

I preduzeće Gras je prilagodilo svoj red vožnje potrebama građana, tako da će u dane Bajrama biti pojačan saobraćaj prema gradskim grobljima Bare i Vlakovo, te tramvajski saobraćaj od Ilidže do Baščaršije.

 

Prvog dana Bajrama tramvajski i trolejbuski saobraćaj odvijat će se prema redu vožnje za subotu s tim da će većim brojem vozila u saobraćaju biti pojačan tramvajski saobraćaj na liniji 3 Ilidža - Baščaršija.

 

Autobuski i minibuski saobraćaj odvijat će se prema prazničnom, odnosno nedjeljnom redu vožnje, izuzev autobuskih linija 29 Sutjeska - Kamenica i 47 Ilidža - Trnovo -Turovi, koje će se odvijati prema redu vožnje radnog dana. Drugog dana Bajrama javni gradski prevoz odvijat će se prema redu vožnje radnog dana.

 

Prvi i drugi dan Bajrama većim brojem vozila u saobraćaju biće pojačane autobuske linije prema gradskim grobljima br. 16 Dom Armije - Bare i 46 Ilidža - Vlakovo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!