zanimljiva imena na kandidatskim listama

I poznati folk pjevač juriša na vlast: Tu sam da pomognem ovom napaćenom narodu, stanje je kritično!

Front20.08.18, 11:09h

I poznati folk pjevač juriša na vlast: Tu sam da pomognem ovom napaćenom narodu, stanje je kritično!
– Prihvatio sam kandidaturu na poziv lidera PDA Mirsada Kukića i Azre Pašalić, koje izuzetno cijenim, mada nemam pretjeranih političkih ambicija

 

Prateći valjda čuvenu De Golovu sentencu da je politika previše ozbiljna stvar da bismo je prepustili samo političarima, stranke u RS su u pomoć pozvale estradne zvijezde, profesore univerziteta, ljekare i sindikalce.

 

Svakako najintrigantnija je kandidatura Halida Muslimovića, poznatog folk pjevača i prijedorskog biznismena, na listi Partije demokratske akcije, stranke nove na političkoj sceni.

 

Liderka ove stranke pedijatrica dr. Azra Pašalić koja je prije nekoliko godina, kao kadar Stranke za BiH, bila predsjednica Skupštine opštine Prijedor, kaže da je ponosna što je na listi prati „takav umjetnik i preduzetnik“.

 

To što je Muslimovića nedavno njegova menadžerka optužila da ju je fizički napao, njegovim stranačkim kolegama iz PDA ne smeta, jer su ubijeđeni da je u pitanju lažna optužba.

 

Sam Muslimović više je raspoložen za pjesmu, nego za priču. Na stranačkom druženju, gdje se na oduševljenje ženskog dijela društva prihvatio mikrofona, bio je mnogo rječitiji nego u izjavi za Srpskainfo.

 

– Prihvatio sam kandidaturu na poziv lidera PDA Mirsada Kukića i Azre Pašalić, koje izuzetno cijenim, mada nemam pretjeranih političkih ambicija. Ako kojim slučajem prođem u Narodnu skupštinu RS, tu sam da pomognem ovom napaćenom narodu, jer je stanje kritično, a najviše bih volio biti na nekoj poziciji vezanoj za sport i kulturu – kaže Muslimović.

 

Ostatak pojedinosti doznajte ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)
 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!