štetno za organizam, o kilaži da ne govorimo

Niste ni svjesni šta vam se sve događa u tijelu kad jedete u OVO doba dana! Prestanite s tim odmah...

Lifestyle19.08.18, 17:22h

Niste ni svjesni šta vam se sve događa u tijelu kad jedete u OVO doba dana! Prestanite s tim odmah...
Medicinska škola Perelman pri Sveučilištu u Pennsylvaniji provela je istraživanje koje je iznjedrilo neke prilično oštre zaključke

 

MNOGI vole uživati u hrani navečer uz televiziju. Nedavno provedeno istraživanje je otkrilo zbog čega nije dobro uživati u kasnonoćnim grickalicama.

 

Medicinska škola Perelman pri Sveučilištu u Pennsylvaniji provela je istraživanje koje je iznjedrilo neke prilično oštre zaključke za one koji jedu kasno.

 

''U usporedbi s prehranom ranije tijekom dana, produljena odgođena prehrana može izazvati povećanje težine, više razine inzulina i kolesterola te negativno utjecati na metabolizam i hormonalne markere povezane s bolestima srca, dijabetesom i drugim zdravstvenim problemima'', stoji u zaključku istraživanja.


''Kasnije konzumiranje hrane može potaknuti debljanje, pobuditi negativnu energiju, povisiti razinu glukoze u krvi koja vodi ka povećanju inzulina u krvi, a time i prema dijabetesu, i biti okidač za visok kolesterol i trigliceride koji su povezani s kardiovaskularnim problemima'', rekao je dr. Namni Goel.

 

S obzirom na navedeno, znanstvenici savjetuju da sljedeći put kad kasno navečer osjetite glad dobro promislite i ipak pričekate jutro kako biste se najeli.

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!