Zaključci sa vanredne sjednice

Vlada RS naredila policiji RS da 'svim raspoloživim sredstvima' spriječi ulazak policajaca iz FBiH

Front18.08.18, 16:51h

Vlada RS naredila policiji RS da 'svim raspoloživim sredstvima' spriječi ulazak policajaca iz FBiH
Nakon posebne sjednice saopšteno je da Vlada Republike Srpske odbacuje kao neustavne i nezakonite pokušaje Ministarstva bezbjednosti i drugih institucija BiH da rasporede pripadnike drugih policijskih agencija u BiH na teritoriji Republike Srpske

 

Vlada Republike Srpske naložila je danas Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske da, u skladu sa Ustavom i zakonima svim raspoloživim sredstvima, spriječi prisustvo i djelovanje pripadnika drugih policijskih agencija u BiH na teritoriji Republike Srpske bez saglasnosti Vlade Republike Srpske.

 

Nakon posebne sjednice saopšteno je da Vlada Republike Srpske odbacuje kao neustavne i nezakonite pokušaje Ministarstva bezbjednosti i drugih institucija BiH da rasporede pripadnike drugih policijskih agencija u BiH na teritoriji Republike Srpske.

 

- Vlada Republike Srpske ističe da je, u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srpske, MUP RS jedini nadležan za sprovođenje zakona i održavanje bezbjednosti na teritoriji Republike Srpske, te zahtijeva od Ministarstva bezbjednosti i drugih institucija BiH da obustave sve neustavne i nezakonite aktivnosti kojima se ugrožava ustavni položaj, teritorijalni integritet, te nadležnosti institucija Republike Srpske. Vlada Republike Srpske izražava spremnost da, u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srpske, te Sporazumom o pružanju pomoći i operativnoj saradnji i nadzoru granice sa Graničnom policijom BiH, nastavi ostvarivati saradnju sa svim nadležnim institucijama u BiH u pravcu ostvarivanja kontrole i rješavanja migrantske krize u BiH – saopšteno je iz Vlade RS.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!