Dragan Lukač nakon najave Dragana Mektića

'Nećemo dozvoliti raspoređivanje drugih policijskih snaga na teritoriji RS, ovo su osmislili mentori iz Sarajeva'

Front17.08.18, 16:12h

'Nećemo dozvoliti raspoređivanje drugih policijskih snaga na teritoriji RS, ovo su osmislili mentori iz Sarajeva'
Lukač kaže da je u skladu sa Ustavom Republike Srpske i Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima, Policija RS nadležna za sprovođenje zakona i održavanje bezbjednosti na teritoriji Republike Srpske, a tako će biti i u budućnosti

- Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske neće dozvoliti raspoređivanje drugih policijskih snaga na teritoriji Republike Srpske, bez saglasnosti Vlade Srpske, poručio je ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač, javila je Srna, a prenijeli mediji.

 

"Pokušaji raspoređivanja drugih policijskih snaga na teritoriji Republike Srpske, koji dolaze od ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića, unaprijed su osuđeni na propast, jer nisu u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srpske, kao i potpisanim sporazumima između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i drugih policijskih agencija u BiH", naglasio je Lukač.

 

On je naveo da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ima potpisan Sporazum o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice sa Graničnom policijom BiH.

 

Lukač je pojasnio da je prema ovom sporazumu trenutno angažovano 80 policijskih službenika MUP-a Republike Srpske i da je MUP Srpske, u skladu sa procjenama sa terena i na osnovu zvaničnog zahtjeva Granične policije BiH, spreman da angažuje i dodatne snage Policije Republike Srpske na zaštiti granice, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

 

"Pokušaj raspoređivanja drugih policijskih snaga na teritoriji Republike Srpske od ministra Mektića, još je jedan od njegovih nepromišljenih zahtjeva sa dalekosežnim posljedicama i predstavlja presedan koji su osmislili njegovi mentori iz Sarajeva, a koji su njega zadužili da sve sprovede s ciljem urušavanja nadležnosti MUP-a Republike Srpske i teritorijalnog integriteta Republike Srpske", upozorio je ministar unutrašnjih poslova Srpske.

 

Lukač je naglasio da je u skladu sa Ustavom Republike Srpske i Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima, Policija Republike Srpske nadležna za sprovođenje zakona i održavanje bezbjednosti na teritoriji Republike Srpske, a tako će biti i u budućnosti.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!