Idejno rješenje napravio student ALU

Plato kod Pozorišta mladih više nije parking: Evo šta će niknuti u centru Sarajeva!

Hronika17.08.18, 15:26h

Plato kod Pozorišta mladih više nije parking: Evo šta će niknuti u centru Sarajeva!
Na inicijativu načelnika te sarajevske Općine Nedžada Ajnadžića Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je početkom augusta izdalo rješenje o ukidanju javnog parking prostora i vraćanje u posjed Općini Centar, koja je vlasnik zemljišta s ciljem privođenja krajnjoj namjeni

 

Općina Centar je pokrenula aktivnosti na uređenju trga ispred Pozorišta mladih – budućeg Trga kulture Jurislav Korenić na kome se do sada nalazio parking.

 

Na inicijativu načelnika te sarajevske Općine Nedžada Ajnadžića Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je početkom augusta izdalo rješenje o ukidanju javnog parking prostora i vraćanje u posjed Općini Centar, koja je vlasnik zemljišta s ciljem privođenja krajnjoj namjeni.

 

S obzirom da je KJKP Rad danas napustio navedenu lokaciju, Općina je preuzela parking i ogradila prostor kao pripremu za daljnje aktivnosti na njegovom uređenju.

 

Idejno rješenje novog izgleda trga koji će biti pješačka zona bez automobila je uradio student Akademije likovnih umjetnosti – Odsjek grafički dizajn Ahmet Prošić. Njegov rad je izabran među četiri idejna rješenja koje su ponudili studenti ovog i Arhitektonskog fakulteta, saopćeno je iz te općine.

 

(FENA/Foto: Avaz.ba/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!