Kulturna ikona

U 76. godini od uznapredovalog raka pankreasa preminula 'Kraljica soula' Aretha Franklin

Showbizz16.08.18, 17:22h

U 76. godini od uznapredovalog raka pankreasa preminula 'Kraljica soula' Aretha Franklin
Publicistica Gwendolyn Quinn izjavila je za Associated Press putem porodičnog saopćenja da je "zvanični uzrok smrti Franklin uznapredovali rak pankreasa. Ona je preminula u četvrtak u 9,50 sati u svom domu u Detroitu"

 

Aretha Franklin, nesporna "Kraljica soula" koja je svojim jedinstvenim stilom otpjevala klasike kao što su "Think", "I Say a Little Prayer" i pjesmu koja je postala njen zaštitni znak "Respect", umjetnica koja je postala kulturna ikona širom svijeta, preminula je u 76. godini od uznapredovalog raka pankreasa. 

 

Publicistica Gwendolyn Quinn izjavila je za Associated Press putem porodičnog saopćenja da je "zvanični uzrok smrti Franklin uznapredovali rak pankreasa. Ona je preminula u četvrtak u 9,50 sati u svom domu u Detroitu". 

 

Rak pankreasa bio je neuroendokrinog tipa, što je potvrdio onkolog dr Philip Phillips iz Karmanos instituta za rak u Detroitu. 

 

- U jednom od najmračnijih momenata u našim životima, nismo u stanju da nađemo odgovarajuće riječi da iskažemo bol u našim srcima. Izgubili smo matrijarha i stijenu naše porodice. Ljubav koju je pokazivala prema svojoj djeci, unučadi, nećacima, nećakinjama i ostaloj rodbini nije imala granica - dodaje porodica u saopćenju. 

 

- Duboko smo dirnuti nevjerovatnim izlivima ljubavi i podrške koje smo dobili od bliskih prijatelja, pristalica i njenih obožavatelja širom svijeta. Hvala vam na saučešćima i molitvama. Osjetili samo vašu ljubav prema Arethi i donosi nam utjehu činjenica da njeno naslijeđe još živi - nastavlja u saopćenju porodica Franklin. 

 

 

 

(Fena/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook