Općinski sud u Sarajevu

Potvrđena i treća optužnica protiv Eseda Radeljaša, a u pritvoru će mu se pridružiti i djeca i dvoje ljekara

Hronika16.08.18, 15:46h

Potvrđena i treća optužnica protiv Eseda Radeljaša, a u pritvoru će mu se pridružiti i djeca i dvoje ljekara
Prema navodima iz optužnice, Esed, Amra i Admir Radeljaš terete se da su uz posredovanje ljekara sarajevske Opće bolnice „Abdulah Nakaš“ Eldine Bešlagić i Dragiše Đogovića pokušali izdejstvovati puštanje iz pritvora Eseda Radeljaša

 

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Eseda Radeljaša, Amre Radeljaš, Admira Radeljaša, Eldine Bešlagić i Dragiše Đogovića, potvrđeno je danas iz Tužilaštvo.

 

Esed, Amra i Admir Radeljaš optuženi su za kivično djelo davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem dok su Edina Bešlagić i Dragiša Đogović optuženi za krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

 

Prema navodima iz optužnice, Esed, Amra i Admir Radeljaš terete se da su uz posredovanje ljekara sarajevske Opće bolnice „Abdulah Nakaš“ Eldine Bešlagić i Dragiše Đogovića pokušali izdejstvovati puštanje iz pritvora Eseda Radeljaša. 

 

Postupajući tužilac predložio je Općinskom sudu u Sarajevu produženje pritvora optuženoj Amri Radeljaš. Istovremeno, predloženo je produženje mjera zabrane optuženima Admiru Radeljašu, Eldini Bešlagić i Dragiši Đogoviću, saopćeno je.

 

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook