Upucao ga zbog duga na svojoj terasi

Nekada poslovao sa naftom, a onda prešao u zelenaše: Ovaj čovjek je hladnokrvno ubio kuma pjevačice Goce Tržan

Hronika09.08.18, 20:26h

Nekada poslovao sa naftom, a onda prešao u zelenaše: Ovaj čovjek je hladnokrvno ubio kuma pjevačice Goce Tržan
Vuković je nekada poslovao sa naftom i tako se obogatio. Posljednjih godina, prema nezvaničnim informacijama, bavio se zelenašenjem

 

Mitar Vuković (66) juče je u selu Đurđevo, u dvorištu svoje kuće, ubio Maria Trtića (28), vjenčanog kuma pjevačice Goce Tržan. Nakon što je ubio mladića, Vuković je izvršio samoubistvo.

 

Vuković je Marija ubio nakon što mu je on donio dio novca za otplatu duga, koji je kod njega imala njegova porodica. Šta se kasnije dogodilo za sada nije poznato, ali oko 13 sati popodne Vuković je iz pištolja ubio mladića, koji se oženio prije nekoliko mjeseci, a potom izvršio samoubistvo. Sve to odigralo se na terasi porodične kuće Mitra Vukovića, prenosi Blic.

 

Vuković je nekada poslovao sa naftom i tako se obogatio. Posljednjih godina, prema nezvaničnim informacijama, bavio se zelenašenjem.

 

Komšije o njemu nisu kazali nijednu lošu stvar. Kažu da im se javljao, a svakog dana je dolazio u kuću, koju je posljednjih godina renovirao i od nje praktično napravio vilu. Živio je uglavnom u Novom Sadu, gdje je imao stan.

 

Policija je otkrila da se zločin dogodio nakon što je Mariova sestra prijavila njegov nestanak jer je, kako je ispričala, oko 11 sati mopedom otišao od kuće i nije se vraćao, niti javljao na telefon. Policija je odlučila da se provoza po selu, a potom je uočen njegov moped ispred Vukovićeve kuće. Kada su policajci ušli u dvorište, ugledali su jeziv prizor - krv i dva beživotna tijela na terasi.

 

Pjevačica i njen muž, također su kumovali na Mariovom vjenčanju, koje se dogodilo početkom ove godine. Kako je napisala na društvenim mrežama, bili su toliko bliski da ga je smatrala porodicom.

 

 

(Blic, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook