Dašak Abu Dabija u Sarajevu

Bosmal postaje luksuzni hotel sa 130 apartmana, bazenima i saunama, a otvaranje je planirano za...

Biznis Klub08.08.18, 09:14h

Bosmal postaje luksuzni hotel sa 130 apartmana, bazenima i saunama, a otvaranje je planirano za...
Kako je navedeno na internet stranici kompanije čije je sjedište u Abu Dabiju, otvaranje hotela je planirano za posljednje tromjesečje ove godine

 

Kompanija Rotana koja upravlja velikim brojem hotela, najavila je otvaranje Bosmal Arjaan hotela u posljednjem kvartalu ove godine, a prije nekoliko dana raspisala je međunarodni oglas za šefa osoblja.  

 

Podsjetimo, kako je ranije javljeno, kompanija Rotana, jedna od najvećih firmi te vrste na području Bliskog istoka, Afrike i Turske, potpisala je ljetos ugovor o upravljanju Bosmalom, koji će postati hotel, prenosi BiznisInfo.

 

Kako je navedeno na internet stranici kompanije čije je sjedište u Abu Dabiju, otvaranje hotela je planirano za posljednje tromjesečje ove godine.  

 

- Bosmal Arjaan by Rotana je savremeni hotel u Sarajevu, BiH. Pružat će najbolju ponudu zabave, ugostiteljstva i opuštanja, kao i mogućnost organizovanja konferencija. Namijenjen je gostima koji cijene praktičnost, udobnost i iskustvo životnog stila u unutrašnjosti grada. Hotel će imati 130 smještajnih jedinca - navodi se na stranici hotelske grupacije.

 

Hotel bi, prema najavama, trebao sadržavati bazene, saune, tursko kupatilo, teretanu i druge sadržaje.

 

Osim toga, grupacija je prije nekoliko dana raspisala međunarodni oglas za šefa ljudskih resursa (osoblja) za sarajevski hotel. Oglas će biti otvoren do kraja avgusta, a zadatak ove osobe bit će da okupi i upravlja timom koji će raditi u hotelu.

 

Zanimljivo je da se u oglasu navodi da će prednost imati kandidati iz Australije, Kanade, Velike Britanije, Irske, Novog Zelanda i SAD.

 

Ono što je kuriozitet jeste da je Rotana, istovremeno s Bosmalom, preuzela upravljanje i hotelom Cayan Tower u Dubaiju, koji je deveta najviša zgrada na svijetu. Otvaranje Cayan Towera najavljeno je nešto prije Bosmala, u trećem kvartalu 2018.

 

Sve to ukazuje da će Bosmal Arjaan donijeti nešto novo Sarajevu, koje svake godine postaje sve važnija destinacija na mapi puta kako turista tako i poslovnih ljudi.

 

 

(BiznisInfo, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!