VIDEO/ Nakon napada na fotoreportere

Uhapšen muškarac koji je prijetio novinarima portala Klix nakon boračkih protesta

Hronika07.08.18, 18:35h

Uhapšen muškarac koji je prijetio novinarima portala Klix nakon boračkih protesta
O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a I.M je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode, gdje će se narednog dana nastaviti kriminalistička obrada

 

Policijski službenici Treće policijske uprave danas su, radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, učinjenog na štetu pravnog lica InterSoft d.o.o Sarajevo - internet portala Klix.ba, uhapsili I.M., rođenog 1987.godine u R Makedoniji, nastanjen u Sarajevu. 

 

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a I.M je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode, gdje će se narednog dana nastaviti kriminalistička obrada. 

 

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Telefonska prijetnja novinarima Klixa upućena je dan nakon što su tokom boračkih protesta u Sarajevu fizički napadnuti fotoreporter Klixa i kamerman Al Jazeere Balkans.

 

 

 

(Fena/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook