Žele sastanak sa Jasenkom Tufekčićem

Demobilisani borci se opet okupljaju pred zgradom Parlamenta FBiH: Najavili blokadu Federacije ukoliko...

Hronika06.08.18, 09:45h

Demobilisani borci se opet okupljaju pred zgradom Parlamenta FBiH: Najavili blokadu Federacije ukoliko...
Kao što su ranije poručili, oni će danas doći u Parlament FBiH kako bi zatražili sastanak sa nadležnim, prije svega sa Jasenkom Tufekčićem, predsjedavajućim Komisije za usuglašavanje zakona o borcima, te zatražiti konkretne informacije o tome kada će njihov zakon biti upućen u oba doma Parlamenta FBiH

 

Grupa od desetak demobilisanih boraca nalazi se pred zgradom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu iščekujući vijesti o terminima sjednice oba doma ovog Parlamenta.

 

Kako javlja N1, ukoliko ne bude zakazana sjednica oba doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i usvojen Zakon o pravima demobiilisanih boraca i njihovih obitelji, borci su najavili blokadu Federacije.

 

Kao što su ranije poručili, oni će danas doći u Parlament FBiH kako bi zatražili sastanak sa nadležnim, prije svega sa Jasenkom Tufekčićem, predsjedavajućim Komisije za usuglašavanje zakona o borcima, te zatražiti konkretne informacije o tome kada će njihov zakon biti upućen u oba doma Parlamenta FBiH.

 

Oko 9.30 sati, pred zgradom se okupilo desetak bivši boraca koji očekuju da broj boraca u centru Sarajeva danas bude mnogo veći.

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook