VIŠE OD 400 ZALJUBLJENIKA ispunilo publiku

'Svingeri' iz Beograda otvorili Ljetne večeri Studio Teatra u Zenici

Kultura05.08.18, 13:52h

'Svingeri' iz Beograda otvorili Ljetne večeri Studio Teatra u Zenici
Komedija Milorada Milinkovića, u kojoj igraju Jelena Đukić, Daniel Kovačević, Mariana Aranđelović i Mihailo Laptošević, izmamila je osmijeh i zadovoljstvo na lice zeničke publike najavljujući festival sa bogatim i kvalitetnim teatarskim programom

 

 


Predstavom “Svingeri” Pozorišta Slavija Beograd, sinoć je počeo festival Ljetne večeri Studio Teatra u Zenici. Festival je otvorila hit komedija za koju se tražila karta više i čijoj izvedbi je prisustvovalo preko 400 gledaoca. 

 

Komedija Milorada Milinkovića, u kojoj igraju Jelena Đukić, Daniel Kovačević, Mariana Aranđelović i Mihailo Laptošević, izmamila je osmijeh i zadovoljstvo na lice zeničke publike najavljujući festival sa bogatim i kvalitetnim teatarskim programom. 


Na festivalu će igrati još šest predstava, a već večeras od 20:00 sati  publiku očekuje predstava za djecu “Vrh svijeta - DJ Šampinjon”, Kabare teatra Tuzla, a osim predstave organizatori su za mališane spremili radionice i igraonice od 19:00  sati. 


U ponedjeljak je na programu duodrama “Emigranti”, Kulturno-sportskog centra Kakanj, dok u utorak na Ljetnoj sceni igra “Derviš i smrt”, duodrama Studio Teatra. Srijeda je predviđena opet za najmlađe, pa će tako mališani uživati u predstavi “Lakonoga u Čarobnoj šumi”, Udruženja “Fani” i Bosanskog kulturnog centra Sarajevo. U četvrtak je na programu predstava iz Hrvatske “Duet za jednog” u kojoj glavnu ulogu ostvaruje Ana Vilenica, itekako poznata publici u BiH. 


Festival zatvara hit komedija “Državni lopov” rađena u produkciji Studio Teatra.  


Organizatori ističu da ih raduje veliki interes građana za sve predstave festivala, te da se ulaznice mogu kupiti u Multiplex Ekranu Zenica i Clubu 072/Biznis u Zenici. Karte će se moći kupiti i dva sata prije početka predstava u festivalskom prostoru Ljetne bašte Doma armije/Preporoda. Također, moguće je rezervisati ulaznice na facebook stranici Studio Teatra, na mail [email protected], kao i na broj telefona: +387 64 401 11 59.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook