POZVAO IH DA NE NASJEDAJU NA PROVOKACIJE

Vučić uputio otvoreno pismo Srbima u Kosovu: Dok sam ja ne čelu Srbije, nove 'Oluje' neće biti!

Front03.08.18, 19:01h

Vučić uputio otvoreno pismo Srbima u Kosovu: Dok sam ja ne čelu Srbije, nove 'Oluje' neće biti!
Pozvao je Srbe na Kosovu da ne nasjedaju na bilo kakve provokacije, da na sve eventualne izazove reagiraju mirno, civilizirano i dostojanstveno, a da će Srbija biti predana tome da im političkim metodama osigura sigurnost i budućnost na tim prostorima



 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je u petak otvoreno pismo Srbima na Kosovu u kojem je poručio da Srbija, dok je on na njezinom čelu, neće dozvoliti organizirano nasilje nad Srbima i njihovim svetinjama, kao ni njihov progon. 


- Srbija je danas spremna da izvrši svoju obvezu prema vama i zaštiti vaše živote i mir, ako to bude neophodno. Dok sam na njezinom čelu, Srbija neće dozvoliti organizirano nasilje nad Srbima i njihovim svetinjama, kao ni njihov progon - naglasio je Vučić te dodao kako "nove 'Oluje' na Kosovu neće biti". 


Pozvao je Srbe na Kosovu da ne nasjedaju na bilo kakve provokacije, da na sve eventualne izazove reagiraju mirno, civilizirano i dostojanstveno, a da će Srbija biti predana tome da im političkim metodama osigura sigurnost i budućnost na tim prostorima. 


-  Mir za Srbiju i srpski narod jeste najviša vrijednost, koju pored svega drugog nastojimo da zaštitimo i kroz teške razgovore koje vodimo s političkim predstavnicima Albanaca i međunarodne zajednice - kazao je Vučić, naglasivši pri tome kako "Priština ni ovog puta prstom neće mrdnuti kako bi formirala Zajednicu srpskih općina". 


Ustvrdio je kako od KFOR-a i NATO-a očekuje i zahtjeva da zaštite mir te poručio da će se Srbija na isključivo miran način, zalagati za sveobuhvatno rješavanje odnosa na Kosovu.


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook