nadziranje teritorije

Vlada RS-a imenovala svoje koordinaciono tijelo za praćenje kretanja migranata

Hronika03.08.18, 12:45h

Vlada RS-a imenovala svoje koordinaciono tijelo za praćenje kretanja migranata
Članovi Koordinacionog tijela za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije RS-a bit će i Uprave civilne zaštite, Crvenog krsta te Saveza općina i gradova RS-a, kao i lokalnih zajednica, saopćeno je nakon sjednice entitetske vlade

 

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Informaciju o potrebi formiranja svog koordinacionog tijela za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije tog bh. entiteta. 



Na sjednici u Banjoj Luci donijela je i rješenje o imenovanju tog koordinacionog tijela, koje čine predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, direktor policije, kao predsjedavajući, te članovi iz uprava policije za borbu protiv terorizma i ekstremizma, policijske uprave, ministarstava za izbjeglice i raseljena lica, zdravlja i socijalne zaštite, uprave i lokalne samouprave te finansija. 



Članovi Koordinacionog tijela za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije RS-a bit će i Uprave civilne zaštite, Crvenog krsta te Saveza općina i gradova RS-a, kao i lokalnih zajednica, saopćeno je nakon sjednice entitetske vlade. 

 


-Zadatak Koordinacionog tijela je da operativno sprovodi aktivnosti s ciljem praćenja ulazaka, zadržavanja, kretanja migranata i njihovog što bržeg prolaska kroz RS – pojašnjavaju u saopćenju. 



Prilikom održavanja sjednica Koordinacionog tijela predsjedavajući može, po potrebi, pozvati i uključiti u rad Koordinacionog tijela i druge predstavnike institucija i lokalne zajednice, u zavisnosti od trenutnog stanja i problematike na terenu.



(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook