riješite se krivih poteza

Vodič za samopouzdane: Muškarci, evo čime zbunjujete ženu, a evo i čime ćete je očarati!

Lifestyle31.07.18, 16:39h

Vodič za samopouzdane: Muškarci, evo čime zbunjujete ženu, a evo i čime ćete je očarati!
Žene vas ne pitaju za mišljenje tek da bi ispunile vazduh riječima, već zato što zaista žele da znaju šta biste radije

 

Evo pet čudnih grešaka za koje muškarci ni ne shvataju da ih prave.

 

1. Ne govore šta hoće

 

Kada vas djevojka pita da li biste radije da odete u italijanski ili kineski restoran, da li biste radije da gledate film kod kuće ili da idete u kino, uopšte joj nije od pomoći ako kažete “svejedno”.

 

Žene vas ne pitaju za mišljenje tek da bi ispunile vazduh riječima, već zato što zaista žele da znaju šta biste radije. Uprkos tome šta mislite, većina žena ne želi da donosi odluke za oboje.

 

Zato, kada vas žena pita za mišljenje, recite joj mišljenje – sigurno ga imate, a ako ga podijelite sa djevojkom, ona će biti zadovoljna i osjećaće se kao dio tima.

 

2. Ne skreću im pažnju kad se prema njima ponašaju “loše”

 

U životu ima različitih teških trenutaka i izazova. Naporno radite, pokušavate da izdvojite dovoljno vremena za porodicu i prijatelje, zbog čega ponekad ne spavate dovoljno. Tim danima, kad ste tako iscrpljeni i umorni, možda se ponašate pomalo kretenski, pa vam djevojka ili žena na fin način skrene pažnju na to. I znate da je u pravu, zato što nije nastupila svađalački, već vam je to veoma pristojno rekla.

 

Iz nekog razloga, muškarci to uglavnom ne rade, već ćute kada se žene ponašaju “loše”.

 

Kada se djevojka tako ponaša, to povređuje vaša osjećanja htjeli vi to da priznate ili ne, ali ako to ne kažete, ona će nastaviti tako da se ponaša i svaki put će vas sve manje poštovati.

 

Zato, skrenite joj pažnju kada mislite da se ne ponaša kako treba. Ne svađalački, ne treba ni da joj naređujete, normalnim tonom joj objasnite šta vam smeta. Time ćete zaslužiti poštovanje i zadržati samopoštovanje.

 

3. Šalju poruke, a onda nestaju

 

Poruke ponekad mogu da naprave pravu pometnju.

 

Većina muškaraca poruke vidi kao osnovni vid komunikacije i kao nešto čime ubijaju vrijeme kad im je dosadno, dok je to za žene važan izvor informacija koje kriju čitav niz skrivenih poruka i tajnih znakova.

 

Zato, kada muškarac često šalje poruke, a onda iznenada prestane to da radi, to je ogroman izvor frustracije za ženu.

 

Imajte na umu da ako joj pošaljete poruku, onda odgovori, a vi je iskulirate, ona će provesti minute, sate ili dane opsesivno provjeravajući telefon i razmišljajući šta se dešava.

 

Dakle, ako imate samo minut i u gužvi ste, recite joj to. Nešto tako jednostavno poput “Žurim na sastanak, pisaću ti kasnije” je sasvim dovoljno da spriječi da ona bude povrijeđena, zbunjena ili ljuta, prenosi B92.

 

4. Pričate samo o svom hobiju

 

Žene vole kada muškarci imaju svoj hobi koji ih usrećuje i čini ih zadovoljnim, i uglavnom svog partnera podržavaju u bavljenju hobijem. Ipak, ako partner neprestano govori samo i isključivo o hobiju, isključujući sve ostalo oko sebe, to može da ih nervira.

Dakle, imajte svoj hobi, ali ne dozvolite da bude centar vašeg svijeta. Ne zaboravite da i svoju partnerku pitate o njenom hobiju i njenom životu.

 

5. Ljubomorni ste na njenog druga

 

OK, u nekim slučajevima vjerovatno ima potrebe za tim, ali ako vam djevojka ne daje nikakav povod da budete ljubomorni na njenog druga, dajte sve od sebe da ne ljubomorišete.

 

Užasna je greška ako djevojci branite da provodi vrijeme sa svojim prijateljem – njoj su prijatelji potrebni, a vama je potrebno da vjerujete njoj i da vjerujete u vašu vezu. Vjerujte, time ćete postići da vas voli još više.

 

Potrudite se da uvijek budete iskreni kada je riječ o vašim osjećanjima i mišljenju, budite oprezni kada su u pitanju poruke, budite entuzijastični u vezi svog hobija ali ne isključujte sve ostalo i pustite je da ima prijatelje.

Imajte na umu da je ona sa vama zato što vas voli!

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook