FOTO/ HUMANOST NOGOMETAŠA NA DJELU

FK Sarajevo ponovo 'zaigralo' za Roditeljsku kuću: Bordo tim finansira izgradnju jednog apartmana

Sport31.07.18, 14:57h

FK Sarajevo ponovo 'zaigralo' za Roditeljsku kuću: Bordo tim finansira izgradnju jednog apartmana
Tako će FK Sarajevo, u čije ime je ugovor potpisala direktorica kluba Sabrina Buljubašić, te Roditeljska kuća, i simbolično poslagati kockice dobrote i čvrste volje, a samim tim i najbolju kombinaciju za dobrobit djece oboljele od raka i njihovu što bržu pobjedu i brži oporavak

 


Roditeljska kuća ima mnogo prijatelja i predstavlja jedan od najhumanijih projekata na području Bosne i Hercegovine, kako svojom namjenom tako i svime onime što znači porodicama koje borave u njoj.


Jedno od najdužih prijateljstava je i ono sa FK Sarajevo, našim dragim komšijama, koji su odlučili kroz projekat „Prijatelj Roditeljske kuće“, pružiti ruku podrške djeci oboljeloj od raka i njihovim najbližima.


Roditeljska kuća djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama predstavlja prije svega dom, mjesto gdje jedino osjete sreću i radost u dugotrajnom i teškom procesu liječenja, mjesto gdje se smiju, gdje dobivaju razumijevanje i podršku, mjesto gdje se ne osjećaju drugačijima.


Da bi uopšte bila izgrađena bila je potrebna podrška cjelokupne bh.društvene zajednice, a sam njen opstanak je, također, zavisio od volje dobrih ljudi.


Uprava i igrači FK Sarajevo, u to ime, izabrali su da finansiraju jedan apartman, koji nosi ime „Tetris“, čiji će biti pokrovitelj na tri godine.


Tako će FK Sarajevo, u čije ime je ugovor potpisala direktorica kluba Sabrina Buljubašić, te Roditeljska kuća, i simbolično poslagati kockice dobrote i čvrste volje, a samim tim i najbolju kombinaciju za dobrobit djece oboljele od raka i njihovu što bržu pobjedu i brži oporavak.


Svojom posjetom Roditeljskoj kući su donijeli pregršt pozitivne energije i zapljusnuli je valom radosti. Uvjereni da samo ako izvučemo dobro iz sebe i činimo dobro možemo napredovati kao društvo. Pomoći djeci oboljeloj od raka i više je od činjenja dobra. Kada budete dio spašavanja života bar jednog djeteta, vi ste sačuvali cijeli jedan svijet, uložili u budućnost i unaprijedili ovaj svijet za jednog čovjeka.


- Kada znamo da imamo smještaj, lakše nam je, a da ne pričamo o svemu što dobijamo u Roditeljskoj kući. Veliko je olakšanje kada znate da se možete fokusirati samo na svoje dijete i liječenje, bez razmišljanja o finansijskoj strani problema. Ovakvo oboljenje nosi velike probleme sa sobom, pored velikog straha za život svog djeteta. Veoma smo zahvalni FK Sarajevo što su došli, i prošli put i sada, što su nam pokazali da nismo zaboravljeni i prepušteni sami sebi. Ja stvarno vjerujem u to da se dobro dobrim vraća, pa da se i njima vrati svo ovo dobro koje čine za nas. Hvala im od sveg srca za svaki osmijeh na licu mog djeteta - rekla je jedna od majki iz Roditeljske kuće, koju su posjetili i junaci bordo armije navijača iz Reggio Emilije Haris Handžić i Aladin Šišić, što nam je bilo posebno drago.


Iz Udruženja i Roditeljske kuće smo iskreno zahvalni FK Sarajevo na svemu što su uradili i što još uvijek rade za našu djecu i njihove najbliže. Želimo im mnogo sreće u revanšu protiv Atalante na Koševu.


Pozvani smo da budemo njihovi gosti na stadionu i naša podrška dlanovima i grlima neće izostati. Sretno FK Sarajevo i hvala vam za radost koju donosite djeci, ali i svima nama, poruka je iz Roditeljske kuće.
 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook