Drama u Sarajevu

Pijani nasilnici pretukli policajca i demolirali mu automobil zbog prvenstva prolaza!

Hronika31.07.18, 11:00h

Pijani nasilnici pretukli policajca i demolirali mu automobil zbog prvenstva prolaza!
Sve raspoložive patrole krenule su ka centru, a nasilnici su ubrzo sustignuti u ulici Koševo. Trojica su pobjegla, dok su druga trojica napala policajce koji su ih savladali

 

Neviđena drama odigrala se protekle sedmice u sarajevskom naselju Jagomir kada je šest pijanih nasilnika napalo i povrijedilo jednog oficira Policijske uprave Novo Sarajevo zbog svađe u saobraćaju.

 

Kako saznaje Avaz od izvora bliskog istrazi, policajac koji je jedan od šefova smjene ove policijske uprave vraćao se kući u svom automobilu sa suprugom kada se u jednom momentu ispred njih u naselju Jagomir u blizini mostića ispriječila Lancia s nekoliko sumnjivih muškaraca.  

 

Kada je policajac krenuo prijeći preko mostića, muškarci iz Lancije su ga izgurali s ceste, nakon čega su istrčali iz vozila i počeli ga udarati šakama i nogama kroz vozačev prozor. Dvojica su skočila na automobil policajca po kojem su skakali i napravili velika oštećenja.  

 

Nakon nekoliko minuta iživljavanja nasilnici su ušli u vozilo i pobjegli.

 

Iskusni oficir, nakon što je njegova supruga izašla iz automobila. krenuo je za njima, a usput je obavijestio svoje kolege šta mu se dogodilo.  

 

Sve raspoložive patrole krenule su ka centru, a nasilnici su ubrzo sustignuti u ulici Koševo. Trojica su pobjegla, dok su druga trojica napala policajce koji su ih savladali, oborili na zemlju i vezane ubacili u službeni kombi.  

 

Alkotestiranjem je utvrđeno da su bili pijani, a naknadni testovi će pokazati jesu li koristili narkotike.

 

Motiv za napad na policajca je prvenstvo prolaza preko mostića. Nasilnicima je zasmetalo što je policajac krenuo prijeći preko mostića te su ga zbog toga napali. Tokom saslušanja priznali su šta su uradili te su pušteni da se brane sa slobode. Policajac je odmah na licu mjesta prepoznao napadače.

 

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su Mirza Hasanbegović, Nidal Deljo i Vedad Bajramović, dok se za odbjeglom trojicom još traga, a na teret im se stavlja krivično djelo nasilničko ponašanje.

 

Oni nisu ranije prolazili kroz kaznene evidencije. 

 

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook