HOROR U BANJALUCI

'Mama, ne vidim ništa': Majka bolesnog dječaka nazvala Hitnu pomoć, oni joj spustili slušalicu!

Hronika31.07.18, 10:18h

'Mama, ne vidim ništa': Majka bolesnog dječaka nazvala Hitnu pomoć, oni joj spustili slušalicu!
Nakon poziva, sa druge strane se javila ženska osoba, koja je majci spustila slušalicu uz komentar da je u Hitnoj velika gužva!?

 

 

 

Nakon priče u kojoj su u banjalučkoj Hitnoj pomoći tvrdili da nemaju slobodnih vozila kako bi intervenisali i pomogli mladiću Draganu M. (29) kojeg su izboli stršljenovi, redakciji Srpskainfo javila se Jovana K, majka šestogodišnjeg dječaka, koja je  na svojoj koži, kako ističe, osjetila bahatost zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi čiji bi posao trebao biti pomoći unesrećenima.


Jovana K. priča da je njen dječak ranije prebolovao tešku upalu pluća, te da se njegov mladi organizam borio sa temperaturama od preko 40 stepeni, koje se nisu mogle skinuti bez liječničke intervencije.


Slična situacija sa temperaturom dječaku se dogodila i prije dva dana.


– Imao je temperaturu od 40 stepeni i u jednom trenutku mi je rekao: “Mama, ja ne vidim ništa” – prisjetila se Jovana K.


Svakom roditelju ovakve riječi djeteta dovoljne su da se uspaniči, ali hrabra majka Jovana znala je šta treba učiniti – potražiti pomoć u banjalučkoj Hitnoj pomoći.


“Gužva”


Nakon poziva, sa druge strane se javila ženska osoba, koja je majci spustila slušalicu uz komentar da je u Hitnoj velika gužva!?


Jovana objašnjava da je ženi koja se javila u Hitnoj uspjela prenijeti da joj dijete ima visoku temperaturu koju nikako ne može da skine, ni tuširanjem, niti drugim metodama, pa je upitala da li može doći u Hitnu kako bi izvadili nalaze i utvrdili o čemu se radi. Nakon toga, umjesto riječi utjehe i pomoći Jovana je dobila odgovor: “Naravno da će ga temperatura udariti na oči. Sada sam u gužvi, nemam vremena.” Zatim je spustila slušalicu!


– Zamolila sam je da me sasluša, da mi pomogne, ništa više, a ona mi je spustila slušalicu uz komentar da je u gužvi. Zar je to medicinski radnik čiji je posao da pomogne onima koji su u nevolji – uzaludno se pitala ogorčena majka šestogodišnjeg dječaka.


Na kraju je odvela dijete kod pedijatra u Polikliniku, koji ju je odmah uputio u Hitnu pomoć da izvadi nalaze.


– Došla sam u Hitnu pomoć i vidjela da u njoj uopšte nema  gužve. Odlučila sam da porazgovaram sa ženom koja se javila na telefon. Nije mi dugo trebalo da je pronađem, a ni njoj da me prepozna da sam osoba sa kojom je već razgovarala – ispričala je Jovana za Srpskainfo.


Bahatost


U Hitnoj je bilo troje ljudi, pa sam je pitala da li je ovo ta “gužva” zbog koje mi nije mogla pomoći kada sam zvala telefonom i kada mi je onako spustila slušalicu. Umjesto izvinjenja, uslijedio je novi bahati odgovor medicinske sestre – da je gužva bila i prošla.


– Navikla sam zbog svoje teške bolesti na te bahate medicinske radnike i trudim se u životu da ih što više izbjegavam, ali nekada nemate izbora pa budete osuđeni na njihovo ponašanje. Pitam se samo šta bi se dogodilo da je taj poziv uputila neka majka koja nema automobil, koja nije mogla doći do hitne, a dijete joj bolesno i ima visoku temperaturu? Da li ti ljudi uopšte znaju šta se može dogoditi zbog njihove bahatosti – upitala je ogorčena majka Jovana K.


Iz banjalučkog Doma zdravlja juče nismo dobili odgovor o ovom slučaju.

 

(Srpskainfo/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook