Nakon smjene Krčmarevića

Milomir Odović novi trener Željezničara: Željo je moja porodica, jedva čekam sutrašnji trening

Sport30.07.18, 18:14h

Milomir Odović novi trener Željezničara: Željo je moja porodica, jedva čekam sutrašnji trening
Odlukom uprave kluba za novog trenera imenovan je Milomir Odović, koji će sutra putovati s ekipom na Kipar, gdje će Željezničar u četvratk igrati revanš utakmicu 2. pretkola Evropske lige protiv Apollona

 

Trener Fudbalskog kluba Željezničar Slobodan Krčamarević podnio je ostavku na tu dužnost nakon dva odigrana kola u Premijer ligi. 

 

Srbijanski stručnjak povukao se nakon nepuna dva mjeseca rada i samo pet odigranih zvaničnih utakmica u kojim je Željezničar za to vrijeme zabilježio tri pobjede i dva poraza. 

 

Na vanrednoj pres-konferenciji danas u Sarajevu Krčmarević je svoj odlazak obrazložio zadnjim  porazima Željezničara od Apollona i Čelika.  

 

- Mislim da neko treba da preuzme odgovornost za poraze, a to je uvijek trener. U velikom raskoraku su se našle naše želje i ambicije i ono što posjedujemo, i to opet prepisujem sebi. Možda neke stvari nismo odradili na najbolji način, a tu prije svega mislim na prelazni rok. Mislim da smo se trebali pojačati još više - kazao je Krčmarević. 

 

On je negirao da je nakon sinoćnjeg poraza u Zenici došlo do sukoba s igračima.  

 

- Od pojedinih sam osjetio negativnosti, ali nije bilo nikakvih sukoba, nije bilo obračuna ni u svlačionici. S igračima sam imao dobar odnos, možda nismo mogli ispratiti jedni druge na najbolji način. Proveo sam lijepo vrijeme s njima, ali sigurno da Željo treba da bude još jači - naglasio je Krčmarević. 

 

Odlukom uprave kluba za novog trenera imenovan je Milomir Odović, koji će sutra putovati s ekipom na Kipar, gdje će Željezničar u četvratk igrati revanš utakmicu 2. pretkola Evropske lige protiv Apollona. 

 

- Željo je moja porodica i protekli period sam bio uključen u rad Omladinske škole, ali sam naravno pratio i prvi tim. Jedva čekam sutrašnji trening. Nemamo vremena za priču, očekuju nas veoma bitne utakmice za Klub - kazao je Odović koji će se javnosti obratiti u subotu pred derbi sa Zrinjskim.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook