Podržali SDP-ovog kandidata

Članovi Predsjedništva Republike BiH: Denis Bećirović je čovjek kojem vjerujemo!

Front29.07.18, 16:49h

Članovi Predsjedništva Republike BiH: Denis Bećirović je čovjek kojem vjerujemo!
Denis Bećirović je obrazovan, mudar i odgovoran čovjek velikih političkih mogućnosti. Iskusni je parlamentarac koji je svojim radom u Parlamentarnoj skupštini BiH ostavio jasan pečat vrijednog, nekorumpiranog i istinskog borca za demokratsku i proevropsku državu Bosnu i Hercegovinu, stoji u pismu podrške

 

U vrijeme presudne borbe za opstanak, integritet i suverenitet države Bosne i Hercegovine tokom ratnog perioda od 1992. do 1995. godine u radu Ratnog predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine djelovali su kao njegovi članovi Mirko Pejanović, Tatjana Ljujić-Mijatović, Ivo Komšić i rahmetli Nijaz Duraković, kao i Miro Lazović u funkciji ratnog predsjednika Skupštine Republike Bosne i Hercegovine. U tim, za Bosnu i Hercegovinu najtežim trenucima, vjerovali su u kontinuitet državnosti Bosne i Hercegovine i borili se za svjetliju budućnost. U pismu podrške Denisu Bećiroviću kojeg su potpisali akademik prof. dr. Mirko Pejanović, prof. dr. Tatjana Ljujić-Mijatović, prof. dr. Ivo Komšić i Miro Lazović stoji sljedeće:

 

„Kao članovi Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine doprinijeli smo odbrani integriteta i međunarodno-pravnog subjektiviteta države Bosne i Hercegovine. Svojim djelovanjem borili smo se da Ratno Predsjedništvo Republike Bosne i Hercegovine ima puni legitimitet i podršku međunarodne zajednice. Idejama utemeljenim u Programu SDP-a i Platformi za rad Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine u ratnim uslovima dali smo nemjerljiv doprinos mobilizaciji patriotskih snaga u odbrani multietničkog bića Bosne i Hercegovine i ravnopravnosti njenih naroda i građana.

 

Denisu Bećiroviću, kandidatu SDP-a za člana Predsjedništva na izborima 2018. godine dajemo punu podršku sa željom da mu građani svojim izlaskom na izbore daju zasluženo povjerenje.

 

Denis Bećirović je obrazovan, mudar i odgovoran čovjek velikih političkih mogućnosti. Iskusni je parlamentarac koji je svojim radom u Parlamentarnoj skupštini BiH ostavio jasan pečat vrijednog, nekorumpiranog i istinskog borca za demokratsku i proevropsku državu Bosnu i Hercegovinu.

 

Sigurni smo da će Denis Bećirović svojim idejama, integrativnim kapacitetom, državotvornim pristupom i realizacijom izbornog programa osigurati da država Bosna i Hercegovina ubrza integracije u NATO i Europsku uniju i da postane pravno uređenija i ekonomski prosperitetnija država.“

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook