Dok Goran Abdulov u pritvoru čeka suđenje

Porodica ubijenog studenta iz BiH u potresnom pismu: 'Marko nije bio nasilnik, pijanica i propalica!'

Hronika28.07.18, 09:44h

Porodica ubijenog studenta iz BiH u potresnom pismu: 'Marko nije bio nasilnik, pijanica i propalica!'
Porodica je istakla da se nada fer i pravičnom suđenju, koje će se održati pred beogradskim Višim sudom, nakon što tužilaštvo podigne optužnicu protiv Abdulova

 

Otac i rodbina Marka Radovića iz Nevesinja, koga je početkom jula ubio Goran Abdulov, poslali otvoreno pismo u kome navode da neće dozvoliti da se njegovo ime kalja, piše Kurir.

 

- Marko će uvijek biti u našim srcima. On nije bio propalica, niti pijanac. Bio je sve suprotno tome. Nemamo dovoljno riječi da opišemo borbu njegovog oca, žrtvu koju je podnio za njega i koliko je sam Marko bio vrijedan svega toga.

Posjećuje ga majka

Gorana Abdulova u zatvoru redovno posjećuje majka Dragica. Goran, koji je bio u postupku promjene pola i redovno je uzimao hormonsku terapiju pred operaciju, zasad ne dobija lijekove koje je uzimao kod kuće.
- Bila sam kod njega, proveli smo pola sata zajedno. Goran ne dobija terapiju, pošto se čeka nalog njegove doktorke koja je sada na odmoru. On se ne osjeća dobro, a nije ni raspoložen, brine se za mene, da li mi prijete. Rekao mi je da je u pritvoru dobro, izlazi u šetnje, a cimerom je zadovoljan - rekla je za Kurir Dragica Radivojević.

 

Ovim riječima se porodica studenta Marka Radovića (24) iz okoline Nevesinja, koga je 8. jula u Zemunu ubio transvestit Goran Abdulov (34), obratila javnosti, poslavši otvoreno pismo medijima. Radovićeva porodica se na ovaj korak odlučila jer je željela svima da stavi do znanja da ne mogu da prežale njegovu tragičnu smrt, ali i da im teško padaju priče da je njihov Marko bio nasilnik, pijanica i propalica.

 

Podsjetimo, studenta ekonomije Marka Radovića je u podstanarskoj sobi u Zemunu nasmrt izbo transvestit s kojim je mladić duže vrijeme bio u ljubavnoj vezi. Osumnjičeni je na saslušanju priznao zločin, ali i naveo da ga je u novembru prošle godine Radović istukao, kada je na društvenim mrežama podijelio da su njih dvojica u vezi.

 

Radovići, međutim, tvrde da "njihov sin nije bio takav" i da ne žele da njegovo ime bude ukaljano.

 

- Nećemo dopustiti da se njegovo ime i lik provlače kroz blato. Zato želimo da demantujemo sve zle priče o Marku. Vjerujemo da ni pjesnici Šantić, ni Dučić, ni bilo koje drugo grlo koje je ovaj krš i kamen dao, ne bi našli prave riječi da opišu borbu Markovog oca, žrtvu koju je podnio za njega i koliko je sam Marko bio vrijedan svakog tog trenutka - navodi se u potresnom saopštenju porodice.

 

Porodica je istakla da se nada fer i pravičnom suđenju, koje će se održati pred beogradskim Višim sudom, nakon što tužilaštvo podigne optužnicu protiv Abdulova.

 

- Nadamo se i vjerujemo u pošteno suđenje, na kome će se iznijeti sva istina i u kome će, nadamo se, biti zadovoljena pravda, iako ništa, nažalost, nikada više neće vratiti našeg Marka. A svi bismo mi dali živ komad sebe samo kad bi to bilo moguće. Želimo i da svima kažemo da čuvate svoju djecu i najmilije u ovo vrijeme. Da iskoristite Markovu nesreću, našu nesreću, da ih upozorite na sve opasnosti koje vrebaju, a posebno kada djecu šaljete iz malih sredina u kojima nisu navikli na sve opasnosti velikog svijeta. Nećemo odustati u borbi za istinu i pravdu. Ako ga živog ne uspjesmo odbraniti, mrtvog ga sigurno nećemo predati na milost i nemilost - zaključila je porodica.

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook