'Bila je sva natečena'

Uplakane komšije o Maji Avdibegović: Patila je zbog razdvojenosti od djece, s bolesnom majkom ostala je sama...

Hronika26.07.18, 11:59h

Uplakane komšije o Maji Avdibegović: Patila je zbog razdvojenosti od djece, s bolesnom majkom ostala je sama...
Bila je drago dijete i voljela sam je. Imala je težak život. Čula sam da su u njenoj krvi pronašli veliku količinu jakih i različitih lijekova, rekla je za Avaz uplakana Majina komšinica

 

Maja Avdibegović (35), kćerka Milića Vukašinovića, bivšeg bubnjara „Bijelog dugmeta“ i frontmena „Vatrenog poljupca“, preksinoć oko ponoći izvršila je samoubistvo u stanu u sarajevskoj ulici Jezero.  

 

Težak život

 

Kako Avaz saznaje od izvora bliskog istrazi, kćerku „doktora za rokenrol“ mrtvu je pronašla drugarica, koja je odmah pozvala Hitnu pomoć i policiju, ali Maji, nažalost, nije bilo spasa. Prema preliminarnim rezultatima istrage i nakon vanjskog pregleda tijela, utvrđeno je da je uzrok smrti, najvjerovatnije, predoziranje lijekovima.

 

Maja se 1. juna ove godine, također, pokušala ubiti, kada je žiletom prerezala vene u kupatilu. Tada je spašena pravovremenom reakcijom ekipe Hitne pomoći iako je poprilično iskrvarila te je prevezena na Psihijatrijsku kliniku, gdje je liječena.


 Stanari iz haustora u kojem je stanovala nesretna Maja ispričali su nam da su je posljednji put vidjeli u nedjelju, 22. jula, te da je izgledala vedro i optimistično.

 

- Nije mi ništa sumnjivo bilo, nije se ponašala čudno. Primijetila sam samo da je sva natečena pa sam pomislila da je trudna. Znam da je imala novog momka koji je mlađi od nje. Mislim da je trebala ići na more. Kad sam je pitala je li u drugom stanju, kazala mi je: „Nisam, otičem od lijekova koje uzimam“. Znam da je govorila istinu jer znam da je bila pod jakom terapijom. Bila je drago dijete i voljela sam je. Imala je težak život. Čula sam da su u njenoj krvi pronašli veliku količinu jakih i različitih lijekova - rekla je za Avaz uplakana Majina komšinica.

 

Kazala je još da je Maja voljela svog oca te da joj je teško padalo što je ostala sama s majkom Verom u stanu koja boluje od multiple skleroze. Ipak, najteže joj je padalo to što je odvojena od dvojice sinova, koji se nalaze u SOS Dječijem selu na Mojmilu.

 

Kratka svađa

 

- Kada je prije mjesec prerezala vene, rekla je da je to uradila zbog majke. Bila sam u šoku kada mi je to priznala. Koliko znam, Vera nije željela da bude u Staračkom domu u Nedžarićima. Na kraju je ipak tamo smještena, a Maja je ostala sama u stanu. Djecu su joj odveli, jer su odgovarajuće ustanove procijenile da je tako najbolje. Maja je živjela u neimaštini, u stanu je haos - kazala je ova gospođa.

 

Ostatak teksta pročitajte na Avazu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook