Bh. selektor odlazi u Istanbul

Vujošević ide na operaciju, želi da KSBiH preuzme rukovođenje reprezentacijom

Sport26.07.18, 11:09h

Vujošević ide na operaciju, želi da KSBiH preuzme rukovođenje reprezentacijom
Vujošević od reprezentativaca očekuje da se mobilišu za utakmice koje ih očekuju i odazovu se pozivu da dođu na pripreme i igraju za reprezentaciju BiH

 

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević 30. jula odlazi na ljekarska ispitivanja u specijalističku ustanovu u Istanbulu, od čijih rezultata zavisi da li će doći do transplatacije bubrega.  

 

- Taj zahvat ja čekam dugo i budući da sam svestan zahtjevnosti čitave stvari želim da se zna da je ta operacija neodgodiva, ali i da činjenica što se ona vremenski poklapa sa završnom fazom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo mene ne čini mirnim - saopćio je Vujošević. 

 

Zbog toga on želi da rukovodstvo Košarkaškog saveza (KS) BiH preuzme rukovođenje reprezentacijom za vrijeme njegovog bolničkog odsustva i perioda rehabilitacije. 

 

Vujošević od reprezentativaca očekuje da se mobilišu za utakmice koje ih očekuju i odazovu se pozivu da dođu na pripreme i igraju za reprezentaciju BiH. 

 

- Budući da sam potpuno svjestan neizvijesnosti ishoda pregleda i operativnog zahvata, kao i dužine post operativnog toka ljudima koji vode KSBiH dajem prijedlog da u interesu reprezentacije Bosne i Hercegovine u ovom momentu, a prema svojim uvjerenjima i odgovornosti, donesu odluke o daljoj strategiji i u skladu s njom kadrovskim rješenjima - zaključio je Vujošević.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook