Sramna poruka funkcionerke SRS

Poslanica u Skupštini Srbije objavila monstruozni tvit o smrti Hatidže Mehmedović

Front24.07.18, 13:06h

Poslanica u Skupštini Srbije objavila monstruozni tvit o smrti Hatidže Mehmedović
Stavovi Radete, njenog lidera Vojislava Šešelja i SRS, odavno su poznati javnosti po svojoj grotesknosti, ali je svakoj normalnoj i mentalno zdravoj osobi potpuno nepojmljivo da bilo ko može da ode toliko daleko

 

Narodna poslanica u Skupštini Srbije i funkcionerka Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerica Radeta napisala je monstruozni tvit, a nakon što je objavljeno da preminula Hatidža Mehmedović, predsjednica Udruženja "Majke Srebrenice", kojoj su u Srebrenici, u julu 1995, ubijeni muž i dva sina.

 

Stavovi Radete, njenog lidera Vojislava Šešelja i SRS, odavno su poznati javnosti po svojoj grotesknosti, ali je svakoj normalnoj i mentalno zdravoj osobi potpuno nepojmljivo da bilo ko može da ode toliko daleko, piše srbijanski Blic.

 

Vjerica Radeta na Twitteru napisala je sljedeće:

 

"Čitam umrla Hatidža Mehmetović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?!".

 

vjerica-radeta-tvit

 

Može se samo nagađati zbog čega je Radeta napisala ovakav tvit - da li zarad bolesnog političkog marketinga, ne birajući ni način ni vrijeme, ili zbog nečeg drugog što bi trebalo ispitati.

 

Inače, protiv Radete sud u Hagu vodio je postupak zbog nepoštovanja suda, jer je, uz kolegu Petra Jojića, optužena da je uticala na svjedoke u haškom procesu protiv Vojislava Šešelja, tako što su ih prijetnjama, ucjenama i mitom nagovarali da promijene iskaze ili da ne svjedoče.

 

Protiv Jojića i Radete bila je raspisana i potjernica, a prema posljednjim podacima, njima bi trebalo da se sudi u Srbiji.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook