BOSANSKO-ITALIJANSKA FIRMA RASPISALA KONKURS

U ovoj sarajevskoj opštini traže se novi radnici: Kompanija AMA Adriatic širi svoje proizvodne kapacitete

Biznis Klub23.07.18, 11:05h

U ovoj sarajevskoj opštini traže se novi radnici: Kompanija AMA Adriatic širi svoje proizvodne kapacitete
AMA Adriatic je kompanija osnovana 2008. godine. Dio je grupacije Gruppo AMA S.p.A. Italija koja zapošljava preko 1.000 radnika u 12 fabrika u Italiji i 30 filijala u svijetu

 

 

 

Kompanija AMA Adriatic iz Ilijaša širi svoje proizvodne kapacitete i traži nove radnike, dok se sprema za gradnju nove hale koja će dovesti do još značajnijeg zapošljavanja.


Kompanija je 19. jula raspisala oglas za prijem 10 radnika u radni odnos. Traže se radnici u proizvodnji elektro i metalnih komponenti, elektro ili mašinske struke, piše BiznisInfo.


Ovaj oglas za posao je zvanična potvrda ranije najavljenih planova kompanije o širenju proizvodnje, ali predstavlja samo prvu etapu u tom procesu.


AMA Adratic je kompanija koja trenutno zapošljava 155 radnika. Proizvode hidraulične cilindre, sjedišta za radne mašine, a sklapaju i elektrokablove za radne mašine.


Kako je Biznisinfo objavio prošlog mjeseca, ova bosansko-italijanska kompanija gradit će sljedeće godine u Ilijašu novu proizvodnu halu na površini od 2.500 metara kvadratnih.


Tim povodom predstavnici kompanije u junu su održali sastanak sa općinskom administracijom predvođenom načelnikom Općine Ilijaš Akifom Fazlićem. Na tom sastanku je razgovarano o mogućim proširanjima kapaciteta kompanije AMA Adriatic unutar industrijske zone Luke, u kontekstu rješavanja imovinsko – pravnih odnosa na novim parcelama na kojima bi kompanija AMA Adriatic gradila novu proizvodnu halu.


Realizacijom investicije obezbijedit će se 50 novih radnih mjesta. Kako je tada rečeno, ukoliko se blagovremeno riješe imovinsko-pravni odnosi, početak investicije očekuje se početkom naredne godine.


AMA Adriatic je kompanija osnovana 2008. godine. Dio je grupacije Gruppo AMA S.p.A. Italija koja zapošljava preko 1.000 radnika u 12 fabrika u Italiji i 30 filijala u svijetu.


Direktor kompanije Adnan Hajdarpašić, tokom sastanka s predstavnicima FIPA-e ranije ove godine, rekao je da se prednosti investiranja u BiH, za ovakvu vrstu proizvodnje, ogledaju u dostupnosti i kontinuitetu isporuke električne energije i raspoloživoj kvalifikovanoj radnoj snazi.

 

(BiznisInfo/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook