stručni žiri odabrao

Zatvoren teatarski festival Fedra i dodijeljene nagrade i pohvale

Kultura20.07.18, 21:27h

Zatvoren teatarski festival Fedra i dodijeljene nagrade i pohvale
Prije ceremonije zatvaranja Festivala odigrana je predstava gostiju iz Hrvatske, riječ je o Satričkom kazalištu mladih Slavnoski Brod, predstava „Maturanti“, režija: Silvio Stilinović

 

Stručni žiri u sastavu glumac Narodnog pozorišta u Sarajevu Aldin Omerović, glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Slađana Zrnić, glumac BNP-a Zenica Enes Salković, dodjeljuju nagrade i pohvale.

 

POHVALA ZA Studentskom pozorištem Pale ''186. STEPENIK'', Borislav Peki.


POHVALA ZA ADAPTACIJU TEKSTA Dušana Kovačevića ''Generalana proba samoubistva'' dodjeljije se SENADI MILANOVIĆ za predstavu ZAŠTO VUK NE PASE TRAVU, TEATAR FEDRA BUGOJNO.


POHVALA se dodjeljuje SANJI KRNJAJIĆ za sistematično vođen dramsko-pedagoški odgoj, svojom hrabrošću da se suoči sa aktuelnim problemima mladih, danas. Iskreno i otvoreno postavlja na scenu teme od kojih većina bježi, a to je nasilje, u svim njegovim oblicama.


NAGRADA ZA MUZIKU dodjeljuje se GABRIJELU PRUSINI za predstavu SMAK SVITA HKUD DIDAK GRADNIĆI. 


NAGRADA ZA SCENOGRAFIJU dodjeljuje se ANTONIJU DŽOLANU uz izradu Enisa Bevrnje, u predstavi ZAŠTO VUK NE PASE TRAVU , TEATRA FEDRA BUGOJNO. 


NAGRADA ZA KOSTIM se dodjeljuje SUADU AVDAGIĆU za predstavu POTJERA, GRADSKOG POZORIŠTA ŽIVINICE.


NAGRADA ZA MLADOG GLUMCA dodjeljuje ARMINu SULJIĆU za ulogu Ćamila u predstavi POTJERA prema tekstu Zlatka Jugovića.


NAGRADA ZA REŽIJU DODJELJUJE SE REDITELJU PREDSTAVE SMAK SVITA HKUD DIDAK GRADNIĆI, gospodinu ROBERTU PEHARU.


NAGRADA ZA NAJBOLJU MUŠKU ULOGU dodjeljuje se glumcu SUADU VELAGIĆU. Predstava ZAŠTO VUK NE PASE TRAVU, TEATAR FEDRA BUGOJNO.


NAGRADA ZA NAJBOLJU ŽENSKU ULOGU dodjeljuje se glumici Andrijani Zubac u predstavi „Smak Svita“, HKUD DIDAK GRADNIĆI.


NAGRADA ZA NAJBOLJU PREDSTAVU U CJELINI 46. FESTIVALA BiH FEDRA... DODJELJUJE SE PREDSTAVI ''SMAK SVITA'' Prema tekstu Dragana Komadine u režiji Roberta Pehara u izvođenju ansambla HKUD DIDAK GRADNIĆI.


Prije ceremonije zatvaranja Festivala odigrana je predstava gostiju iz Hrvatske, riječ je o Satričkom kazalištu mladih Slavnoski Brod, predstava „Maturanti“, režija: Silvio Stilinović.


Organizator festivala zahvalio se publici i sponzorima i proučio da se vidimo na 47. Teatarskom festivalu BiH Fedra. Veliko hvala svim našim sponzorima i pokroviteljima, medijskim pokroviteljima i publici.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook