POTEZ DANA/ NAČELNIK OPĆINE CENTAR STAO UZ GRAĐANE

Nedžad Ajnadžić mijenja regulacioni plan: Umjesto novih betonskih garaža - ostaje veliki zeleni park na Marijin Dvoru!

Hronika20.07.18, 10:11h

Nedžad Ajnadžić mijenja regulacioni plan: Umjesto novih betonskih garaža - ostaje veliki zeleni park na Marijin Dvoru!
Načelnik i vijećnici Općine Centar su svojom odlukom na sjednici održanoj u četvrtak, 19. jula, da sa dnevnog reda skinu tačku o odobravanju izgradnje podzemne garaže na lokaciji parka u ulici Franca Lehara pokazali da uvažavaju argumentovane zahtijeve građana koje predstavljaju

 

 

Stanovnici Općine Centar koji su stali u zaštitu jednog od rijetkih preostalih sarajevskih parkova izražavaju zadovoljstvo najavom općinskog načelnika da će pokrenuti proceduru za izmjenu općinskog regulacionog plana kako bi se spriječilo da izgradnja podzemne garaže ugrozi dragocjenu zelenu oazu u mjesnoj zajednici Marijin Dvor-Crni Vrh.

 


Načelnik i vijećnici Općine Centar su svojom odlukom na sjednici održanoj u četvrtak, 19. jula, da sa dnevnog reda skinu tačku o odobravanju izgradnje podzemne garaže na lokaciji parka u ulici Franca Lehara pokazali da uvažavaju argumentovane zahtijeve građana koje predstavljaju.


Za nas je ovo bila prilika da svojim stručnim znanjem i zalaganjem pomognemo vijećnicima, kojima smo na izborima dali povjerenje, da zaštite interese stanovika Općine Centar.


Svjesni da građansku dužnost ne ispunjavamo samo popunjavanjem glasačkog listića, već i tako što ćemo neprekidno zajedno raditi na izgradnji boljega grada za sve nas, stojimo na raspolaganju izabranim predstavnicima građana za daljnje konsultacije i konstruktivnu razmjenu mišljenja.


Sa nestrpljenjem očekujemo narednu sjednicu općinskog vijeća i novi, izmjenjeni nacrt regulacionog plana Općine Centar za koji se nadamo da će uvažiti naše zahtijeve i prijedloge čiju je opravdanost potvrdio i općinski načelnik svojom odlukom da sa dnevnog reda skine spornu tačku, navodi se u saopšrenju Građanske inicijative protiv izgradnje podzemnih garaža u ulici Franca Lehara.

 

Više o svemu tome možete čitati OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook