Krivično djelo prouzrokovanje smrti iz nehata

Detalji ubistva mladića u Doboju: Vehabovića udarao šakama u glavu, zatražen pritvor za Nermina Hadžića

Hronika19.07.18, 13:48h

Detalji ubistva mladića u Doboju: Vehabovića udarao šakama u glavu, zatražen pritvor za Nermina Hadžića
Zbog udarca u kamenu podlogu Vehabović je dobio tešku i po život opasnu povredu u tjemenom dijelu glave iza desnog uha, te je od posljedica povrijeđivanja preminuo u porodičnoj kući u jutarnjim satima

 

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Općinskom sudu Gračanica stavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog  pritvora za Nermina Hadžića (43) iz Velike Brijesnice u općini Doboj Istok, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prouzrokovanje smrti iz nehata.

 

Hadžić je osumnjičen da je  12.  jula 2018. godine,  pola sata prije ponoći,  na terasi  jednog ugostiteljskog objekta u Velikoj Brijesnici, nakon kraće svađe sa Muhamedom Vehabovićem, olako držeći da neće doći do teških posljedica, otvorenom šakom dva puta udario Vehabovića u glavu. Od udaraca je Vehabović, zajedno sa stolicom na kojoj je sjedio, pao i udario glavom u kamenu podlogu terase.

 

Zbog udarca u kamenu podlogu Vehabović je dobio tešku i po život opasnu povredu u tjemenom dijelu glave iza desnog uha, te je od posljedica povrijeđivanja preminuo u porodičnoj kući u jutarnjim satima, gdje su ga prethodno, nakon samog događaja, automobilom odvezli gosti ugostiteljskog objekta.

 

Uviđaj u ugostiteljskom objektu i porodičnoj kući Vehabovića su obavili pripadnici OKP-a PU Gračanica. Saslušan je veći broj svjedoka, te su provedene i druge  istražne radnje. Obdukcijom tijela preminulog je utvrđeno da je smrt posljedica povrede na glavi.

 

Policijska uprava Gračanica je ovom Tužilaštvu dostavila izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Hadžića, te je predat u nadležnost Tužilaštva, gdje je ispitan.

 

Po nalogu postupajućeg tužioca u narednom periodu će se obaviti i sve druge potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook