IPAK, NJEGOV ZAGRLJAJ NAJVIŠE JOJ PRIJA

Predsjednicin muž iz sjene: Danima gleda kako mu se supruga grli i ljubi sa najmoćnijim muškarcima svijeta i sve podnosi...

ŽENA iN18.07.18, 12:05h

Predsjednicin muž iz sjene: Danima gleda kako mu se supruga grli i ljubi sa najmoćnijim muškarcima svijeta i sve podnosi...
Jakov dobro poznaje suprugu i ima povjerenje u nju. Situacija na Mundijalu, ma koliko bila izražena, sigurno nije bila jedini "izazov" sa kojim se sreo, a koji položaj njegove žene neizbježno donosi

 

 

Euforičnu Kolindu Grabar Kitarović, predsjednicu Hrvatske, na finalu Svjetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji gledala je planeta. O njenim zagrljajima, poljupcima i sreći do neba zbog plasmana "vatrenih" u završnicu Mundijala, ne prestaje da se priča. A priča se i o njemu, reklo bi se, tolerantnom Kolindinom sprugu Jakovu Kitaroviću, koji je bio u sjenci vesele supruge, ali je ipak, bio primijećen.


Jakov je bio daleko staloženiji od supruge, čuvao joj je leđa u loži stadiona Lužnjiki u Moskvi, na kojem je odigran finalni meč, a podijelio je sa njom i poneki zagrljaj, onaj najtopliji.


Kitarović je sa prvom ženom Hrvatske od 1996. godine u braku. Upoznali su se dok su studirali u Zagrebu, ona na Filizofskom, a on na Fakultetu elektronike i računarstva (Kolindin suprug je završio i studije Fakulteta pomorskih nauka Univerziteta u Rijeci). Imali su sličan obrazovni put, s obzirom da su oboje četvrti razred Gimanzije završili u Americi.


Jakov je nakon ženidbe nastavio sa obrazovanjem pa je 1998. došao do titule magistra.


U njegovoj biografiji velikim slovima stoji ispisano daje sin Iva Kitanovića, čuvenog profesora na Pomorskom fakultetu, na kojem je kasnije i Jakov predavao.


Bio je velika podrška Kolindi tokom njene političke karijere. Bio je uz nju dok je obavljala posao ministrice evropskih integracija (ta faza u njenoj karijeri obilježena je i njenom odlukom da doji bebu na poslu, zbog čega je često prekidala sastanke) i dok je bila na mjestu ambasadorice Republike Hrvatske u SAD i pomoćnice glavnog sekretara NATO-a Andersa Foga Rasmusena.


Nije mu bilo teško da se nosi sa moćnom i ambicioznom ženom, zbog čega jeste rijetkost među muškarcima.


Za Kitarovića koji je sa 46 godina kao najmlađi u istoriji preuzeo ulogu partnera jednog predsjednika države, u ovom slučaju predsjednice (na tom mjestu je naslijedio Tatjanu Josipović, suprugu bivšeg hrvatskog predsjednika Ive Josipovića), govori se da ne voli da se previše javno eksponira.


Jakov dobro poznaje suprugu i ima povjerenje u nju. Situacija na Mundijalu, ma koliko bila izražena, sigurno nije bila jedini "izazov" sa kojim se sreo, a koji položaj njegove žene neizbježno donosi.


Dilema da li mu je možda nešto i zasmetalo u Moskvi, ipak, ostaje otvorena, čisto zbog nivoa sreće Kolinde.


Bračni par Kitarović ima sina Luku i kćerku Katarinu koja se bavi umjetničkim klizanjem.

 

(Žena.blic.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook