Sezonski rad u Baškoj Vodi

Konobar doživio traumatično iskustvo s vlasnicom lokala: Govorila je kako su Bosanci mutavi, smotani...

Hronika15.07.18, 14:41h

Konobar doživio traumatično iskustvo s vlasnicom lokala: Govorila je kako su Bosanci mutavi, smotani...
Vlasnica kafića sjedi u bašti po cijele dane, eventualno ode kući na dva ili tri sata. Gledala nas je stalno, tjerala da kucamo zbirne račune za strane goste tako da sav taj novac može uzeti sebi

 

Marin Čaljkušić (21) iz Knina, konobar na sezonskom radu u Baškoj Vodi, zadnjih se dana zaista trudi da na što više objava po društvenim mrežama jasno i glasno prozove bivšu poslodavku.

 

Ukazuje na malverzacije (bio ih je primoran raditi), dosta je tu materijala i za poreznu inspekciju, a prije nego dođemo do dijela kad mu je šefica opalila šamar da bi potom intervenisala i policija, prenijet ćemo vam početak Marinove priče:

 

- U kafić kod osobe E.C. došao sam raditi 9. travnja. Za rad do 1. svibnja dobio sam 2500 kuna na ruke. Za peti mjesec, sjelo mi je na račun 3000 kuna, a za lipanj, također na račun, 2200 kuna. Razliku što sam trebao dobiti na ruke nikad nisam vidio. Moja djevojka dobila je za lipanj plaću od 1700 kuna, a kolega 1400 kuna za 14 dana rada - govori Marin za Slobodnu Dalmaciju.

 

Radio je u kafiću s curom i dva prijatelja. Ekipa je, veli, bila odlična. Šaljiva, a prije svega marljiva.

 

- Polako su se stvarali problemi. Devedeset posto zbog sitnica. Vlasnica kafića sjedi u bašti po cijele dane, eventualno ode kući na dva ili tri sata. Gledala nas je stalno, tjerala da kucamo zbirne račune za strane goste tako da sav taj novac može uzeti sebi. Čista lova - priča mladi bivši konobar, čije iskustvo nije iznimka.

 

Kaže, tako se radilo od kada je došao u kafić.

 

- Cifre dobivene "na crno" po danu su bile tisuću do tisuću i petsto kuna, ovisno o poslu. Naravno, sezona je. Ako sjedne stranac, a vi ne otkucate zbirni račun, nemate pojma kako bi se naljutila - pripovjeda nam Marin, dodajući da se ni za prodane kugle sladoleda nisu davali račune.

 

- Nikada. Eventualno deset kugli dnevno. Svaku noć i tu bude oko dvije tisuće kuna čiste love. Minimalno - tvrdi Marin.

 

Priča dalje kako je E.C. rasističkim izjavama provocirala djevojku na sladoledima.

 

- Govorila joj je kako su Bosanci mutavi, smotani i gore stvari koje ne želim iznositi. Pričala je da mrzi Imoćane i da ne želi imati ijednog radnika od tamo jer su oni "neradnici i trutovi" - navodi Marin.

 

Kolega mu je zbog stresa dao otkaz 10. lipnja, da bi četiri dana kasnije on, djevojka i prijatelj učinili isto.

 

Čitav tekst pročitajte OVDJE.

 

 

(Slobodna Dalmacija, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook