manifestacija počinje 13.07.

Press-konferencija 46. Teatarskog festivala BiH Fedra predstavila program

Kultura12.07.18, 14:27h

Press-konferencija 46. Teatarskog festivala BiH Fedra predstavila program
Takmičarski program otvara predstava „Zašto vuk ne pase travu“, Teatar Fedra Bugojno. Po motivima drame „Generalna proba samoubistva“, D. Kovačevića

 

Najstarija teatarska manifestacija Fedra počinje 13.07. u Bugojnu i kroz sedam dana nas vodi stazama amaterskog teatra u Bosni i Hercegovini. Od petka do petka, na daskama koje život znače predstavit će se amaterske skupine iz Trebinja, Visokog, Živinica, Gradnića, Pala, te domaćini iz Bugojna.

 

Ceremonija otvaranja planirana je za petak, 13.07. sa početkom u 20:15 časova, a prije same ceremonije otvaranja u Umjetničkoj galeriji KSC-a Bugojno, u sklopu pratećeg programa izložba pozorišne fotografije, „Retrospektiva“, Edina Ćatića Bate.

 

Takmičarski program otvara predstava „Zašto vuk ne pase travu“, Teatar Fedra Bugojno. Po motivima drame „Generalna proba samoubistva“, D. Kovačevića. Adaptaciju i režiju potpisuje Senada Milanović. Ova predstava je na programu od 20:30 časova.

 

Organizator festivala je KSC-a Bugojno, uz partnera Teatar Fedra.

 

Konferenciju za medije otvorio je direktor festivala Mirza Idrizović, ujedno i direktor KSC-a Bugojno, osvrnuo se na historijat festivala, te pozvao sugrađane da isprate ovaj vrlo bitan festivalski događaj u Bugojnu. Producent festivala Senada Milanović, govorila je o samom programu festivala, novitetima koji prate ovogodišnji festival, dodala je da su ove godine festival poklonili mladim ljudima koji su učestvovali u organizaciji festivala, te vrlo bitna stvar da ovogodišnji festival ima jednu omladinsku večer, gdje će se predstaviti omladinske skupine iz Tuzle i Bugojna. Konferenciju je zatvorio urednik biltena Nedžad Milanović uz riječi da je bilten vrlo bitna i potrebna stvar ovakve jedne manifestacije i da komentar koji dobijaju od publike govori da je zapravo ovo jedno književno djelo. Konferenciju je vodio Amar Ferizović, moderator okruglih stolova i PR festivala. 

 

Sve predstave, kao i raspored predstava možete pronaći na FB stranici Teatra Fedra, KSC-a Bugojno, kao i na instagram profilu Teatar Fedra, te na službenoj stranici KSC-a Bugojno.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook