ispovijesti žena kojima je rak drastično promijenio život

Šta nosi teška borba: 'Nikada ne bi pomislila da će mi rak omogućiti da kontroliram ono što me najviše proganja...'

Lifestyle12.07.18, 11:24h

Šta nosi teška borba: 'Nikada ne bi pomislila da će mi rak omogućiti da kontroliram ono što me najviše proganja...'
O raku ne želimo slušati i ne želimo gledati. No, skoro pa je postao dio svakodnevice i prostora mu se u medijima, ali i mislima mora dati

 

Opaka bolest predstavlja neopisivu prekretnicu u životu bolesnika i njihovih porodica. Evo što su ove žene naučile.

 

O raku ne želimo slušati i ne želimo gledati. No, skoro pa je postao dio svakodnevice i prostora mu se u medijima, ali i mislima mora dati - piše Azra.ba


Ove su žene pobijedile zloćudne bolesti, a iz svega su izvukle snagu i pouku da snove treba ostvariti, a prioritete u životu presložiti. Publiku Women’s Health-a su, kao i nas, inspirirale.

 

Valerie Grandury, 60-godišnja preživjela, pobijedila je rak prije 14 godina. Borila se sa rakom dojke koji je metastazirao. Njena je bolest bila kritična, a ona je naučila da uvijek treba riskirati.


– Rak je nešto što mi je promijenilo život. Cijeli vaš svijet se raspadne u djeliće. Za mene je također bio i prilika za novi život. Znate da sat otkucava i ne možete više odgađati život koji želite stvoriti za sebe. Dakle, rak mi je omogućio da se usudim – objasnila je Valerie.

 

Lauri Wagstaff s 31 godinom bio je dijagnosticiran rijedak oblik raka. Preboljela ga je prije tri godine, a danas za to iskustvo kaže:

 

– Moj život se poboljšao za 100 posto. Naučila sam sebi biti prioritet i slušati svoje instinkte, biti strpljiva i imati perspektivu. Život mi je danas ispunjeniji s mnogo više zahvalnosti i danas znam što zapravo znači voljeti sebe i znati koliko vrijediš.

 

34-godišnja Lauren Chiarello od Hodgkinsova limofoma oboljela je s 24 godine. Danas, 9 godina poslije, zahvalna je što zna prave životne vrijednosti.

 

rak-zena

 


– Istisnem zadnju kap iz svakog dana. Okružujem se s ljudima koji vole život i znam koliko snaga zajednice znači da se digneš u teškim i izazovnim vremenima – objasnila je mlada blogerica.

 

Mlada Michelle Kaner sa samo 23 godine ima, također, Hodginskov limfom. Međutim, tvrdi da joj je to pomoglo da napokon promijeni sliku o nečemu fundamentalnom: svom tijelu.

 

– Nikada, ni u snovima, ne bi pomislila da će mi rak omogućti da napokon preuzmem kontrolu nad onim što me najviše proganja- mom odnosu prema vlastitom tijelu. Danas ne trčim jer moram, već zato što pronalazim utjehu u tome što mogu trčati i istinski uživam u tome.

 

(Azra.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!