VIDEO/ Nije ovo rukomet

Kakav nesportski potez: Dok su Hrvati slavili, Englezi im pokušali zabiti gol!

Sport12.07.18, 10:10h

Kakav nesportski potez: Dok su Hrvati slavili, Englezi im pokušali zabiti gol!
Englezi su planirali zabiti na prevaru, dok su svi igrači Hrvatske slavili gol Mandžukića. No nije ovo rukomet, u nogometu nema 'brzog centra'

 

Čini se da Englezi nisu naučili osnove pravila nogometne igre pa izvode ludorije tipa 'brzi centar'. Pokušali su Hrvatima u polufinalu zabiti na prevaru, dok su hrvatski igrači slavili Mandžukićev gol u drugom produžetku za 2-1.

 

 

Svi hrvatski igrači osim Subašića slavili su gol za 2-1 koji je Mandžo zabio u 109. minuti. Pridružila im se i gotovo cijela naša klupa, a u to vrijeme Englezi su skovali plan koji im je propao zbog elementarnog nepoznavanja osnova pravila.

 

Stavili su loptu na centar, izveli je i krenuli na Subašića.

 

Naravno, turski sudac Cuneyt Cakir vratio ih je na centar i morali su čekati da svi hrvatski igrači stanu na svoju polovicu.

 

Sjećate se, možda, slične situacije iz prvog kola SP-a. Španija protiv Portugala, Ronaldo je zabio za 3-3, svi su slavili osim Fontea koji je stajao uz aut liniju.

 

Pazio je da slučajno ne prijeđe crtu. 

 

Odmah se pojavila teorija prema kojoj je to napravio kako bi spriječio Špance da brzo izvedu loptu. Isto je pokušala i Panama, baš protiv Engleske.

 

No pravila Fife su jasna kao dan, nije ovo rukomet, ovo je nogomet i tu nema 'brzog centra'. O tome govori pravilo 8:

 

- Kod svakog početnog udarac svi igrači, osim onog koji izvodi početni udarac, moraju biti u svojim polovicama unutar linija igrališta.

 

Englezi su protiv Tunisa strahovali od iste stvari, Kieran Trippier jedini nije slavio gol Harryja Kanea u 2-1 pobjedi. 

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook