antologijska pobjeda hrvatske

Šok na početku utakmice, onda historijski preokret: Vatreni u 109. minuti zabili za finale, Englezi im nisu mogli ništa!

Sport11.07.18, 22:37h

Šok na početku utakmice, onda historijski preokret: Vatreni u 109. minuti zabili za finale, Englezi im nisu mogli ništa!
Ovakva utakmica igra se jednom u životu, a dogodila se tačno na dan kada su Hrvati osvojili bronzanu medalju prije 20 godina

 


Najbolja hrvatska generacija nogometaša, nakon Ćirinih Vatrenih, večeras je na stadionu Lužnjiki igrala polufinale Svjetskog prvenstva protiv Engleske. Takva utakmica igra se jednom u životu, a dogodila se tačno na dan kada su Hrvati osvojili bronzanu medalju prije 20 godina.


No lov na veliko finale počeo je katastrofom već u petoj minuti susreta, kada je dosuđen slobodan udarac za Englesku, Trippier je neodbranjivo šutirao i pogodio desni gornji ugao Subašićeve mreže. Engleska je povela sa 1:0 i do kraja prvog poluvremena imala još nekoliko uzbiljnih šansi da poveća vodstvo.


Nekoliko prilika stvorili su i Hrvati pred protivničkim golom, ali su sve lopte završile mimo njega. 

 

Drugo poluvrijeme počelo je silovito, redale su se šanse, Vatreni su preuzeli inicijativu i u 65 minuti stigli do izjednačenja. Vrsaljko je fenomenalnim centaršutom pronašao Perišića koji se sjajno snašao pred golom Engleza i zabio za 1:1.

 

Samo tri minuta kasnije mogao se dogoditi potpuni preokret, opet je Perišić sjajno šutirao, ali je lopta pogodila stativu. Bila je to sjajna prilika da Hrvatska riješi utakmicu i domogne se finala. Umjesto toga, Vatreni su i treći put na ovom SP-u završili u produžecima, za Engleze je to bio drugi put. 

 

Sjajna igra hrvatskih nogometaša rezulturala je u 109. minuti antologijskim pogotkom. Nakon jedne 'svijeće' u šesnaestercu Engleza, Perišić je glavom prebacio loptu do Mandžukića, koji je ljevicom perfektno pogodio u suprotan ugao engleskog gola.  

 

Fantastični Hrvati u ovoj iscrpljujućoj utakmici doslovno su ostavili srce na terenu i prvi put u historiji samostalne države izborili finale Svjetskog prvenstva u nogometu! Još jednom, bravo susjedi! 

 

 

.(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook