Poruka iz Velike Britanije povodom 23. godišnjice genocida u Srebrenici

Presude neće vratiti hiljade ubijenih, niti izbrisati tugu, ali šalju jasnu poruku svima koji počine zločine - bit će kažnjeni!

Front11.07.18, 18:36h

Presude neće vratiti hiljade ubijenih, niti izbrisati tugu, ali šalju jasnu poruku svima koji počine zločine - bit će kažnjeni!
- Sada se trebamo prisjetiti kako su počinioci izvedeni pred lice pravde u Međunarodnom krivičnom tribunalu za bivšu Jugoslaviju zato što su počinili genocid - poručio je Jeremy Hunt

 

Povodom godišnjice genocida u Srebrenici, britanski ministar vanjskih poslova Jeremy Hunt dao je izjavu za medije, u kojoj navodi sljedeće:


- Na današnji dan, na 23. godišnjicu masakra u Srebrenici, sjećamo se više od 8.000 civila koji su izgubili živote brutalnim činom ubistva.
 
Sada se trebamo prisjetiti kako su počinioci izvedeni pred lice pravde u Međunarodnom krivičnom tribunalu za bivšu Jugoslaviju zato što su počinili genocid. Presude neće vratiti hiljade ubijenih, niti izbrisati tugu njihovih porodica, ali šalju jasnu poruku da će oni koji počine takve zločine biti kažnjeni.

Ujedinjeno Kraljevstvo je predano pružanju pomoći regionu da prebrodi ostavštinu prošlog konflikta. Jučer sam učestvovao na Samitu o Zapadnom Balkanu, zajedno sa premijerkom i drugim evropskim i liderima Zapadnog Balkana. Samit je pokazao zajedničku volju da se zajedno radi na izgradnji mirnije, prosperitetnije i stabilnije budućnosti za sve - poručio je Jeremy Hunt.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook