POČEO RASPLET SP-A U RUSIJI

Umtiti odveo Francusku u finale, odlična Belgija nije im uspjela zabiti ni gol!

Sport10.07.18, 21:57h

 Umtiti odveo Francusku u finale, odlična Belgija nije im uspjela zabiti ni gol!
Odličnom igrom Francuzi su večeras poslali jasnu poruku Engleskoj i Hrvatskoj - ko god prođe dalje, neće mu biti lako u finalnom okršaju 15. jula

 

Prva polufinalna utakmica na SP u Rusiji, odigrana večeras u St. Peterburgu, počelo je inicijativom Francuza, no vrlo brzo su i Belgijanci pohvatali konce igre i počeli dominirati na terenu. 


Šanse su se redale i na jednoj i na drugoj strani, Belgijanci su bili konkretniji, ali su Francuzi prijetili svako malo preko fantastičnog Mbappea i Griezmanna


No i golmani su dobro radili svoj posao, pa treba spomenuti i da su se Lloris i Courtois istaknuli s nekoliko vrhunskih odbrana i do kraja nprvog poluvremena sačuvali mreže netaknutim.


Međutim, drugo poluvrijeme donijelo je promjenu i to u 51. minuti susreta. Griezmann je izveo udarac iz ugla s desne strane, a Umtiti, koji je zbog ozljede bio upitan za ovu utakmicu, uspio je  nadvisiti Fellainija i glavom pogoditi za vodstvo Francuske! 

 

Bilo je to dovoljno za pobjedu i odlazak Francuske u veliko finale, koja će se treći put u istoriji svjetskih prvenstava boriti za titulu prvaka svijeta. Odličnom igrom Francuzi su večeras poslali jasnu poruku Engleskoj i Hrvatskoj - ko god prođe dalje, neće mu biti lako u finalnom okršaju 15. jula.

 

Utakmica je počela u sljedećem sastavu ekipa: 

 

FRANCUSKA: Lloris - Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez - Kante, Pogba - Mbappe, Greizmann, Matuidi - Giroud

BELGIJA: Courtois - Alderweireld, Kompany, Vertonghen - Fellaini, Witsel - Chadli, Dembele, De Bruyne, Hazard - Lukaku

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook