NAKON ŠOKANTNE OTMICE BEBE U HADŽIĆIMA

Nešto u ovoj priči ne štima: Može li muž devet mjeseci da ne primijeti da mu žena nije trudna?!

Hronika09.07.18, 21:54h

Nešto u ovoj priči ne štima: Može li muž devet mjeseci da ne primijeti da mu žena nije trudna?!
Da nešto u cijeloj priči, ipak, ne štima postalo je jasno nakon ispovijesti Merhunisinog supruga Muhameda Dedića, u kojoj javnost uvjerava da ništa nije znao i da je "doživio traumu kada je čuo šta je sve njegova žena uradila"

 


Merhunisi Dedić Općinski sud u Sarajevu odredio je mjesec dana pritvora zbog otmice bebe u Hadžićima, slučaja koji je odjeknuo u cijeloj Bosni i Hercegovini i nakon kojeg u javnost izlaze razne i nevjerovatne priče. 


Prema policijskom saopštenju, ova 28-godišnja žena iz okoline Visokog priznala je da je prethodno isplanirala, a potom i izvršila otmicu bebe stare tek 10 dana. Na koji način je to uradila, javnost je više puta mogla čuti. 


U policiji je priznala i da je svom suprugu Muhamedu lagala da je trudna te da je zbog toga odlazila na preglede na GAK, gdje je upoznala i majku otete bebe, Lejlu Ismailovski


No, sve to (možda) i jeste tačno, ali u zraku ostaje pitanje - kako je muž mogao da tokom devet mjeseci ne vidi da mu supruga nije trudna?! 


Da nešto u cijeloj priči, ipak, ne štima postalo je jasno nakon ispovijesti koju je Merhunisin suprug Muhamed Dedić dao za Radiosarajevo.ba, a u kojoj javnost uvjerava da ništa nije znao i da je "doživio traumu kada je čuo šta je sve njegova žena uradila". 


Zaista je teško povjerovati u priču da žena s kojom je živio u zajednici sa svojim roditeljima, kraj svih njih, mjesecima lažira trudnički stomak, pa ode da se porodi, a potom mjesec dana laže kako su bebe dobro, ali ih ne mogu vidjeti... I svi se ponašaju kao da je sve posve normalno i uredu, a onda odjednom šok!  


- Sa ocem Šerifom sam joj išao u posjete, nosili joj hranu, sokove, kolače... Dočekivala nas je ispred bolnice, kod "Klasove" prodavnice. Govorila nam je da se odlično osjeća, da su bebe super i da čeka dozvolu ljekara da uskoro može doći kući u Godušu. Sve vrijeme nas je lagala i izmišljala da je u bolnici - ispričao je Muhamed u svojoj ispovijesti. 


Njegovu priču podržao je i otac koji je dodao da su on i supruga Merhunisu prihvatili kao da je njihovo dijete. 


- Primili smo je, ugađali im. Bili smo presretni kada smo čuli da ćemo postati dedo i nana blizanaca. Ona nam je prije godinu kazala da će roditi muško i žensko dijete. Jedva smo čekali da blizanci dođu, čak smo i sobu opremili sa dva krevetića. Šta nam ovo uradi familiji? - zapitao se Šerif Dedić.


Njegova supruga, Muhamedova majka, ubacila je tek kratko: 


- Govori, sine, samo istinu, čuvaj obraz porodice!

 
Da apsurd bude potpun potrudile su se komšije koje su ispričale i da je Muhamed, kada je prošlog mjeseca saznao da će postati otac blizanaca, u lokalnoj kafani otvorio račun i šefu objekta kazao da cijelo naselje može piti bezalkoholna pića i jesti kolače na njegov račun te da će on podmiriti sve troškove.


Nakon svega, Merhunisu Dedić u porodičnoj kući, a vjerovatno ni u selu Goduša, više niko ne želi očima vidjeti, jer ono što je učinila ničim se ne može (o)pravdati. Međutim, istraga koja slijedi trebala bi otkriti i čitavu pozadinu ovog slučaja koji je ovu ženu doveo u situaciju da lažira i trudnoću i porod, te posegne za otmicom tuđeg djeteta. Kao i kako je moguće da niko iz njenog bliskog okruženja nije baš ništa primijetio, uključujući i supruga! I da li je to uopće istina?!     

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook