Tvrde da MUP RS vrši pritisak na njih

Članovi 'ReStarta': Bojimo se za svoju sigurnost, bez ijednog dokaza smo optuženi da smo kriminalci

Hronika08.07.18, 20:25h

Članovi 'ReStarta': Bojimo se za svoju sigurnost, bez ijednog dokaza smo optuženi da smo kriminalci
Blagić, Draško Stanivuković i Željko Vulić su odbacili tvrdnje RTRS-a, koji je jučer objavio i njihova imena u dokumentu koji, kako su naveli, "jasno pokazuje" da se na Trgu Krajine, gdje se okupljaju osobe koje traže pravdu u slučaju stradanja Davida Dragičevića, "nalaze i pojedinci dobro poznati policiji i tužilaštvu“

 

Predsjednik Udruženja „ReStart Srpska“ Stefan Blagić demantovao je danas tvrdnje da je policija jučer uhapsila njihovog člana zbog javnog podsticanja na terorističke aktivnosti.

 

- Radi se o osobi koja ima identično ime i prezime s jednim našim članom iz Nevesinja, ali osim toga nemaju ništa zajedničko. Naš član, A.S., je profesor i živi u Nevesinju - istakao je on.

 

Na konferenciji za novinare je ustvrdio i da se na ovo udruženje „vrši pritiskom, prvenstveno od MUPRS-a“.

 

Blagić, Draško Stanivuković i Željko Vulić su odbacili tvrdnje RTRS-a, koji je jučer objavio i njihova imena u dokumentu koji, kako su naveli, "jasno pokazuje" da se na Trgu Krajine, gdje se okupljaju osobe koje traže pravdu u slučaju stradanja Davida Dragičevića, "nalaze i pojedinci dobro poznati policiji i tužilaštvu“.

 

Ukazali su da se zbog ovakvih natpisa boje za svoju sigurnost te će tražiti pravnu zaštitu, ali neće odustati od svojih stavova.

 

- Bez ijednog dokaza smo optuženi da smo kriminalci, a u slučaju 'ReStarta' samo zašto što organizujemo proteste – kazao je Blagić.

 

Na tom spisku, na koji se pozvao javni servis RS-a su, kaže, objavljeni i njihovi jedinstveni matični brojevi i drugi lični podaci, a u „društvu su osoba koje se sumnjiče da krađe, teške krađe, razbojništava, trgovinu drogama, nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija...

 

- Ovo je povreda ugleda i narušena privatnost – rekao je Stanivuković koji kaže da mu svakodnevno stižu prekršajne prijave i da već ima kazne u vrijednosti od 15.000 KM.

 

Željko Vulić tvrdi da je ima medicinsku dokumentaciju i video-snimke koji dokazuju da je u novembru prošle godine preživio pokušaj ubistva, „ali da policija nije ništa preduzela da se ovaj slučaj procesuira“.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook