i posljednji atom snage ostavili na terenu

Fantastičan uspjeh Hrvatske: Nakon 20 godina Vatreni ponovo u polufinalu SP-a, Rusi pali 'na penale'!

Sport07.07.18, 22:53h

Fantastičan uspjeh Hrvatske: Nakon 20 godina Vatreni ponovo u polufinalu SP-a, Rusi pali 'na penale'!
Nakon 20 godina Hrvatska ponovo odlazi u polufinale Svjetskog prvenstva u nogometu! Tamo ih čeka Engleska.

 

 

Hrvatska je večeras u Sočiju odigrala najvažniju utakmicu u posljednjih 20 godina! Nakon nekoliko šansi na početku utakmice pred oba gola, a potom 15-tak minuta prilično mrtve igre, Rusi su Vatrene šokirali izvrsnim pogotkom Čeriševa u 31. minuti.


Nakon toga nametnuli su svoj ritam i igru, imali još nekoliko šansi, no sve se promijenilo devet minuta kasnije. Mandžukić je fantastično proigrao Kramarića koji je glavom pogodio za izjednačenje. 


U drugo poluvrijeme ušlo se sa neriješenim rezultatom, pljuštale su šanse i na jednoj i na drugoj strani, a najbolju je imala Hrvatska u 60. minuti susreta. Perišić je primio odbijenu loptu na pet metara ispred ruskih vrata, lijepo se namjestio na udarac, ali pogodio je samo stativu kad su već svi vidjeli loptu u mreži! Bila je to prilika u kojoj su Vatreni mogli da riješe susret.


No, do kraj utakmice rezultat se nije promijenio i uslijedili su produžeci, ponovo nakon grčevite borbe u osmini finala, u kojoj su i Rusi i Hrvati pobjedu izvojevali tek nakon penala. 

 

Prava drama odvijala se u narednih 30 minuta... U 101. minuti susreta Modrić je odlično izveo korner, a Domagoj Vida glavom zabio za 2: 1. Bio je to ujedno i prvi gol u produžecima na SP u Rusiji.

 

I kada se već činilo da će pogodak Vide biti dovoljan za odlazak Hrvata u polufnale, šok je stigao u drugom produžetku, u 115. minuti utakmice. Vrsaljko je dirao loptu rukom na samome rubu šesnaesterca Rusa, Džagojev je izveo slobodan udarac, a Mario Fernandes glavom pogodio za izjednačenje.

 

Drama se nastavila, počeli su penali... I konačnih 4:3 za Hrvatsku - Rakitić postiže odlučujući pogodak u petoj seriji, i nakon 20 godina Hrvatska ponovo odlazi u polufinale Svjetskog prvenstva u nogometu! Tamo ih čeka Engleska.         

 

Bravo susjedi!

 

Večerašnji susret ekipe su startale u sljedećem sastavu: 

 

Hrvatska: Subašić; Strinić, Vida, Lovren, Vrsaljko; Rakitić, Modrić; Kramarić, Perišić, Rebić; Mandžukić

Rusija: Akinfejev; Kudrjašov, Ignašević, Kutepov; Zobnin, Čerišev; Kuzjajev, Golovin, Samedov, Fernandes; Dzjuba

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook