FOTO/ Ispovijest supruga žene koja je otela dijete

Šokantno: Čekala nas je ispred bolnice, nosili smo joj kolače, rekla je da su blizanci dobro...

Hronika07.07.18, 10:31h

Šokantno: Čekala nas je ispred bolnice, nosili smo joj kolače, rekla je da su blizanci dobro...
Dok razgovaramo na terasi ispred velike porodične kuće Dedića, iz hodnika uplakana izlazi Muhamedova majka. Moli ga da govori samo istinu i da čuva obraz porodice

 

 

Izvor: radiosarajevo.ba

 

Kada su mi inspektori sinoć u 22 sata pokucali na vrata i saopćili da je moja supruga Merhunisa otela dijete u Hadžićima, doživio sam traumu. Kada su mi počeli pričati šta je sve uradila, bio sam u totalnom šoku. Zar meni ovo da uradi!?

 

Ovo u ekskluzivnoj ispovijesti za Radiosarajevo.ba kaže Muhamed Dedić, suprug Merhunise Dedić, lažne patronažne sestre koja je u četvrtak u Hadžićima kod Sarajeva od porodice Ismailovski otela bebu koja je rođena prije deset dana.

 

Podsjetimo, Merhunisa Dedić je toga dana u 14.20 sati u stanu Ismailovski iskoristila nepažnju i otela novorođenče, koje su, zajedno s njom, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo pronašli istog dana u 22 sata u hostelu "Ferijalac" u Sarajevu.

 

Neprospavana noć

 

Reporterska ekipa Radiosarajevo.ba danas je bila u naselju Goduša kod Visokog, a suprug otmičarke Merhunise Dedić, Muhamed, primio nas je u svojoj kući u kojoj je s njom živio posljednje dvije godine.

 

Na licu Muhameda vidljivo je bilo da je proveo noć bez spavanja. Za njega, ali i kompletnu porodicu Dedić, komšije iz naselja koje je šest kilometara udaljeno od Visokog imaju samo riječi hvale.

 

merhunisa-dedic

Merhunisa Dedić

 

"Merhunisu sam upoznao u maju 2016. godine na svadbi moga rođaka. U augustu smo donijeli odluku da se vjenčamo i da nastavimo zajednički život u kući mojih roditelja. Toplo su nas primili, počeli smo zajednički početak", priča nam Muhamed, čvrstim glasom u želji da iz ove sudbine koja ga je iznenada zadesila izađe još čvršći i jači.

 

Dok razgovaramo na terasi ispred velike porodične kuće Dedića, iz hodnika uplakana izlazi Muhamedova majka. Moli ga da govori samo istinu i da čuva obraz porodice.

 

"Ja sam završio medresu, a ona je hemičarka. Završila je srednju medicinsku školu. Sinoć, kada su mi inspektori kazali o kojoj osobi se radi, malo sam pogledao njene stvari i našao da me je lagala za fakultet. Nama je govorila da je u indeksu imala sve suhe "desetke", a vidio sam da tu ima i šestica", govori Muhamed, dodajući da je Merhunisu doveo iz sela Duhri kod Kiseljaka.

 

U razgovoru s nama bio je izuzetno sabran. Imao je čvrst glas. Nedugo zatim nam se u razgovoru pridružio Muhamedov otac Šerif Dedić.

 

"Merhunisu smo, ja i moja supruga, prihvatili kao naše dijete. Primili smo je, ugađali im. Bili smo presretni kada smo čuli da ćemo postati dedo i nana blizanaca. Ona nam je prije godinu kazala da će roditi muško i žensko dijete. Jedva smo čekali da blizanci dođu, čak smo i sobu opremili sa dva krevetića. Šta nam ovo uradi familiji?", pita se Šerif Dedić.

 

Zanimalo nas je kako je protekla Merhunisina "trudnoća". Muhamed kaže da su je posljednjeg mjeseca znali viđati ispred bolnice na Koševu, gdje im je govorila "da su blizanci super i da će ubrzo doći kući".

 

Otvoren račun u kafani

 

"Sa ocem Šerifom sam joj išao u posjete, nosili joj hranu, sokove, kolače... Dočekivala nas je ispred bolnice, kod "Klasove" prodavnice. Govorila nam je da se odlično osjeća, da su bebe super i da čeka dozvolu ljekara da uskoro može doći kući u Godušu. Sve vrijeme nas je lagala i izmišljala da je u bolnici", nastavlja ispovijest Muhamed, koji je prema riječima njegovih komšija, kada je prošlog mjeseca saznao da će postati otac blizanaca u lokalnoj kafani otvorio račun i šefu objekta kazao da cijelo naselje može piti bezalkoholna pića i jesti kolače na njegov račun i da će on podmiriti sve troškove.

 

Kaže nam da ga Merhunisa više ne zanima. Ne želi je vidjeti očima i da od nje ovo sve nije očekivao.

 

"Nakon svega što je učinila, ovdje, kući u Godušu, joj nema povratka. Zakon neka radi svoje i neka odgovara za sve što je učinila i pogriješila. Pa i za sve laži i ovu otmicu djeteta. Vjerujemo u Boga i neka joj on sudi. Sve ovo je za mene završena priča i neka zna, da joj ja i moja porodica ovo nećemo oprostiti", kazao je u ekskluzivnoj ispovijesti za Radiosarajevo.ba Muhamed Dedić, suprug Merhunise Dedić, koja je u posljednja dva dana najpoznatija osoba u Bosni i Hercegovini i cijelom regionu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook